Säsongsbetyg 2018: Målvakter

Beckentauer @ Blåränderna

för 10 månader sedan

Då har det blivit dags att summera de individuella prestationerna sett över hela säsongen. Det blev en säsong med två olika ansikten där vårsäsongen lovade väldigt gott med en cuptitel och en fjärdeplats, men där höstsäsongen slutade med abrupt uttåg ur Europa och en sakta dalande position i ligan. Här är helhetsintrycket av målvakterna.

Andreas Isaksson - 7

Isak fick avsluta sin karriär med en säsong som i sin helhet får anses vara bra. Har stått för flertalet viktiga räddningar och hållit 6 nollor (i ligaspelet). Står tyvärr för ett par avgörande tavlor (bland annat 2 st mot BP) vilket drar ned betyget ett snäpp. Visade i år att han fortfarande är en av Sveriges bästa målvakter och har stått för insatser som i princip bara Isak kan göra. Om man bortser från ett par enstaka matcher har han dock fått väldigt god hjälp från försvaret, så det har varit en hel del matcher där han stått mer eller mindre sysslolös.

Bästa match: AIK borta (Sv Cupen)

Sämsta match: Båda matcherna mot BP

Tommi Vaiho - 7

Har fått vikariera ett antal matcher och har verkligen inte gjort bort sig. Har agerat med pondus, säkerhet och beslutsamhet. Släppt in väldigt få mål mot tuffa motståndare och bland annat inte släppt in mer än 1 mål i någon match samt hållit 3 nollor. Har visat sig vara en väldigt bra backup till Sveriges bästa målvakt. Kan nog vara med och konkurrera om en startplats 2019.

Bästa match: AIK hemma

Sämsta match: Svårt, men Dalkurd borta

Oscar Jonsson - Spelade ingenting