Inför Allsvenskan: GIF Sundsvall

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 6 månader sedan

Jag ber alla som har en åsikt att rösta på den omröstning jag skapat, viktigt för mig o veta om det finns intresse

Jag är en stor beundrare av Joel Cedergren. Ambitiös och kravställande. Mest mot sig själv. Vill utvecklas i allt utan att trampa ner på någon. Han är, i mina ögon, en fin medmänniska. Han lyckades otroligt bra förra året, som ni som läser detta ser, så tror jag dom toppar det i år. Min åsikt är att dom var mest konsekventa i sin spelmodell förra året men saknade topplagens spets och bredd. I år, när dom fick behålla stommen, toppat med fina nyförvärv så tror jag inget lag kommer gå säkert för Sundsvalls stolthet.

Joel var väldigt stolt och glad att bärande spelare valde och stanna kvar. -Det betyder ju också att dom vill vara här,det är också värdefullt i ett lagbygge. Som jag skrev i min "inför match" krönika förra året så,står Joel stadigt på marken. Inte ens nära att flyga iväg. Han tog ju också Stefan Billborns uttalade förra året lite som sitt eget"hela det här kommer nog sluta med att jag får sparken".

Med Eskelinen kvar i målet, Konate som en ännu bättre version av Tamimi, vilket gör att båda kanterna blir väldigt bra offensivt. Batanero och Ciércoles på mitten. Eddhari och Hallenius längst fram. Övriga nyförvärv höjer ju också nivån, genom att även Sundsvalls bänk blir bättre.

Joel sa också att han tyckte vi (läs DIF) hade gjort grymma nyförvärv i form av våra tränare. "Ser bra ut, men kanske räcker ni inte ända fram i år".

Dom som tror att Sundsvall är en drömmotståndare i premiären, ja, det kan jag skriva, jag tror vi kommer bli hårt prövade. Fixar vi 3p, då tror jag vi kommer vara med i toppen. Hela säsongen. Önskar Joel o c/o ett stort lycka till 2019.

 • Lag: GIF Sundsvall
 • Tränare: Joel Cedergren (Svarade själv på frågorna)
 • Spelare ut: Jonathan Morsay, Erik Granat, Dennis Olsson, Samuel Aziz, Christian Rubio Sivodedov, Tommy Naurin(Avslutat karriären), m fl
 • Spelare in: Pa Konate, Omar Eddahri, Alexander Blomqvist, Tobias Eriksson, m fl
 • Motstånd i premiären: DIF-Sundsvall

 

Hur är läget och stämningen i laget? Har ni några skador som kommer påverka de inledande omgångarna?

Peter Wilson är skadad i axeln. David Myrstam , Chidi Omeje har också haft problem . Många småskador, men kommer vara spelklara till premiären, hur det kommer påverka är svårt och sia om

Hur kommer ni att formera laget? Någon formation som ni föredrar? Te.x 4-4-2, 4-3-3 eller kanske 3-5-2?

3-4-3 är det vanligaste för oss. Vi kommer improvisera utifrån hur motståndarna ger oss ytor.Tror den vanligaste uppställningen är….. hmmm kan jag inte säga förresten.

Ponera att du fick möjligheten att ändra på valfri sak i Allsvenskan, vad skulle de då vara?

Jag tycker att vi är i en positiv förändring i sv fotboll. Fler lag försöker spela spelet. Publiken kommer i allt större skaror. Visst finns det säkert detaljer att ändra/förbättra,men i det stora hela är jag nöjd.

Vilket lag tror du vinner Allsvenskan i år? Och vilka lag tror du åker ut?

Har svårt och se något annat lag än Malmö vinner. Svårt att slå dom. Åker ut, näää, det vill jag inte kommentera, det blir bara negativt.

Om du fick välja valfri spelare till din trupp från något annat lag i Allsvenskan, vem hade du då valt?

Henok Goitom (OM han hade fått välja bland alla spelare så hade han tagit Andreas Johansson ,Halmstad)

Beskriv din fotbollsfilosofi med tre ord.

Samarbete, glädje och disciplin

Vem tycker du är Allsvenskans mest underskattade spelare?

Juanjo Ciércoles.

Vilken plats tror du att ni kommer sluta på i årets Allsvenska?

Skulle vi upprepa förra året eller bli bättre,skulle jag bli otroligt stolt. Jag tror vi kommer bli bättre i år,samtidigt,så kommer i stort sett alla lag också bli bättre, så det blir tufft.

 

 1. Malmö
 2. Häcken
  1. Norrköping
 3. Sundsvall
 4. Östersund
 5. AIK
 6. Hammarby
 7. Elfsborg
 8. Kalmar
 9. Helsingborg
 10. Sirius
 11. Örebro
  1. AFC Eskilstuna
 12. Falkenberg