Spelarbetyg Djurgården - Sirius

Beckentauer @ Blåränderna

för 10 månader sedan

Då var det över. Säsongen. Isakssons karriär. Den värsta höst man upplevt på länge.

Andreas Isaksson - 10 (UT 90')

En målvaktskarriär som få, om ens någon, från detta land kommer kunna upprepa har avslutats. Han hade absolut kunnat få ett finare avslut (tänker inte ens nämna anledningarna) men det kändes fint att för en stund få glömma bort de övriga omständigheterna och se Isak få ta emot hyllningarna på innerplan efter slutsignalen. En otroligt professionell och ödmjuk person har fått sluta cirkeln. Vilken saga detta blev ändå. Finns inte så mycket att säga om själva matchen, men det känns väldigt signifikativt att han fick hålla nollan i sin sista match. Blir, helt korrekt enligt undertecknad, utsedd till årets järnkamin. Hoppas det finns en framtida plats för honom inom vår organisation, för det känns ändå inte riktigt som att djurgårdssejouren är avslutad som helhet.

Jacob Une Larsson - 4

Gör en helt okej insats, men gör det mesta lite halvdant. Fyller ibland på bra i offensiven, men kommer ofta upp för sent i anfallen. Sköter defensiven väl, men saknar de offensiva spetsegenskaperna som krävs för att vara en fullblodig ytterback. Om han stannar kvar 2019 bör han definitivt få en gjuten plats i mittförsvaret, för ytterbackspositionen gör honom inte riktigt rättvisa.

Marcus Danielson - 7

En av få ljusglimtar denna säsong. Har haft väldigt få dalar och mestadels gjort stabila och förtroendeingivande insatser. Känns i nuläget som vårt förstaval på mittbacken inför 2019. Gårdagens insats var inget undantag, utan han var precis lika stabil som han brukar vara. Säkert passningsspel, bra huvudspel, rätt positionering, listan kan göras lång. Med facit i hand var detta ett riktigt bra nyförvärv.

Jonas Olsson - 6

Avslutar säsongen på ett väldigt bra sätt och det är fler och fler som ifrågasätter att vi med största sannolikhet inte förlänger med Olsson. Blir svår att ersätta i omklädningsrummet och hans ledaregenskaper har varit otroligt viktiga för oss i svåra stunder. Gjorde en ungefär lika bra insats som Danielson igår, men får ett litet minus för något slarvigt passningsspel stundtals. I övrigt en bra insats där defensiven var nästintill prickfri. Varken Ogbu eller Haglund hade speciellt mycket att säga till om i boxen.

Jonathan Augustinsson - 4

Inte en av Jonis bättre insatser. Var ovanligt osynlig i första halvlek där det kändes som han hamnade på mellanhand gång på gång. Syntes för lite i spelet och fick mest se bollar flyga över honom i bägge riktningar. Spelade upp sig något i andra halvlek, men som helhet kan han definitivt bättre. Får till slut godkänt, men inte med några hästlängder.

Haris Radetinac - 5

Känns som att Haris alltid får en 5a, men det är ungefär samma typ av insats varje match. Är svårläst och är bra i spelet utanför straffområdet, men precis som vanligt så är det slutprodukten som uteblir. Skotten flög skyhögt över och inspelen lämnade lite att önska. Kombinationsspelar sig ofta förbi motståndarbackarna på ett fint sätt, men därefter stannar det upp för många gånger. Frågan är om han kommer vara ordinarie även 2019?

Kevin Walker - 7

Har verkligen steppat upp under slutdelen av hösten. Jobbar bra åt båda håll och vinner ofta bollen högt i planen tack vare sitt höga presspel. Får en helt galen rensning från Ogbu rätt i gapet utanför straffområdet och i dom lägena är han kompromisslös med sitt tunga skott. I övrigt har han ett vårdat passningsspel och gör i största allmänhet en väldigt fin insats. Känns bra att ha honom tryggad för en tid framöver, för det finns få bättre truppspelare i hela ligan.

Erik Johansson - 4

Nja, detta var ingen minnesvärd insats. Slarvig i passningsspelet och hamnade ofta på mellanhand när Sirius försökte ställa om. Första halvlek är nog faktiskt underkänd, men spelar upp sig något i den andra halvleken. Fick, som det såg ut, avsluta matchen på topp vilket kändes som ett rätt märkligt beslut. Har fått ta någon sorts inverterad Micke Dahlberg-roll den här hösten, men som helhet har han skött det bra. Gårdagen var dock kanske ingen påfågelfjäder i hatten.

Omar Eddahri - 4 (UT 65')

Avslutar säsongen med att göra en helt okej insats. Fick lite mer uträttat framåt än de tidigare matcherna, men fortfarande känns det som att det finns mycket mer att hämta här. Utmanar gång på gång och har större procent av lyckade dribblingar och försök att ta sig förbi sina motståndare. Dock lite samma mantra som med Haris där slutprodukten uteblir allt för många gånger. Återstår att se om Omar blir kvar. Den spontana känslan är att han inte blir det, speciellt med tanke på att Özcan ryktas iväg.

Kerim Mrabti - 6

Laget avslutade säsongen med 3 raka segrar, vilket på något vis räddade hedern en gnutta. Det som känns mest avgörande för att skutan vänt lite är att Kerim steppat upp enormt i slutomgångarna. Har haft ett helt annat driv med bollen och känts hungrig att prestera bra. Inte så konstigt med tanke på att detta antagligen var sista gången man fick se honom i Djurgårdströjan på ett bra tag. Är snabb i tanken och har ett väldigt fint passningsspel som borde lett till poäng igår. Hittar bra ytor som sårar Sirius rejält, både i ytterzoner och mellan mittfält och backlinje. Känns ändå värdigt att Kerim fick vinna en titel under sin sista säsong.

Nicklas Bärkroth - 6 (UT 77')

Känns som att det inte går att ge ett rättvist betyg på Nicklas. Kanske överkompenserar för underbetyg de senaste omgångarna, men tycker han gjorde en bra insats igår. Vinner mycket boll tack vare hans konstanta löpande på allt. Fick dessutom en del djupledsytor att operera i vilket han trivs bra med. Fick kanske in lite för få inspel i boxen, men vi fick åtminstone ett stort antal hörnor tack vare hans bollerövringar och kvicka fötter nere vid kortlinjen. Har också bra samspel med Kerim och kom runt backlinjen flera gånger. Finns helt klart mer att hämta här, men känns som han fick avsluta säsongen på ett relativt bra sätt ändå.

Avbytare

Edward Chilufya - 5 (IN 65')

Fick sitt längsta inhopp för säsongen och hann faktiskt göra lite avtryck. Herregud vad avig den här killen är. Är så snabb med och utan boll att han knappt hänger med själv. Kommer med rätt utveckling bli som Katrina-stormen i Allsvenskan. Bara hoppas han får mer speltid 2019 eller att han lånas ut. Känns ohälsosamt att låta en sån här talang nöta bänk och spela U21, för det här är en oslipad diamant i sin rätta bemärkelse.

Besard Sabovic - 4 (IN 77')

Fick, om jag inte är helt ute och cyklar, göra sitt första framträdande för säsongen. Man blir väldigt glad av att se honom tillbaka på planen, speciellt efter den svåra skadan i fjol. Hinner väl inte göra några underverk under den ungefärliga kvarten han får på planen, men gör absolut inte bort sig heller. Hoppas han får vara skadefri och att han får göra en hel försäsong utan hinder. Då kanske Besard kan vara med och konkurrera nästa säsong!

Tommi Vaiho - (IN 90')

Spelade för kort tid för att betygssättas.