Inför Örebro - DIF

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Nu är det dags igen. Jag var nöjd med intensiteten mot råtta. Det smällde rejält. Bästa målchansen var vår. Erik J såg så hård och bestämd ut hela matchen. Kanske nya Mackan? ÖSK spelade mot Dalkurd och förlorade lite överraskande. Historisk sett så har vi haft ganska lätt för ÖSK på Behrn Arena. Förra året så vann vi med 0-4 efter ett hattrick av Gustav Engvall. Denna gång så hoppas jag att det är dags för Aliou att smälla dit några stycken.

Först sedvanliga faktarutan!

 • Namn: Örebro Sportklubb
 • Grundade: 28/10 1908
 • Hemmaarena/Publikkapacitet: Behrn Arena, 12645 åskådare
 • Publikrekord: 20 066, ÖSK - Degerfors IF (2-0), 8e oktober 1961
 • Titlar: Inga. Blev 2aa 1994
 • Sportchef: Magnus Sköldmark
 • Tränare: Axel Kjäll
 • Tabellrad (M/V/O/F/MS/P): 26/9/7/30-29/34
 • Skyttekung: KennedyIgboananike 8 mål
 • Allsvenska säsonger: 48
 • Plats i maratontabellen: 11
 • Kuriosa: Flest allsvenska mål har Thomas Nordahl, 106 st (Gunnar Nordahls son, pappan känd för att han var en länk i Gre-No-Li)

Ett av mina minnen gällande historiska möten mot Örebro är min första allsvenska match. Året borde vara 1965. Möjligen att det var 1966. Jag/vi var på den tiden bosatta i Örebro och Pappa tog med mig på Eyravallen. Kommer ärlig talat inte ihåg ett jota från matchen i sig förutom att jag tyckte DIFs tröjor var snyggare än ÖSKs. Vi vann med 0-1. Men min pappa missade målet för att hans hungriga son (läs jag) var hungrig och ville ha en korv. Min pappa sa till min mamma när vi kom hem, aldrig mer fotboll med den där ungen! Han bröt det löftet sedermera och mitt supporterliv som Djurgårdare hade startat.

 

Jag lyckades få tag i Örebros tränare Axel Kjäll. Vänligt nog tog han av sin tid och besvarade mina frågor. Stort tack till Axel för det vänliga bemötandet!

Hur är läget i laget, skador/avstängningar?

Johan Mårtensson avstängd, Arvid Brorsson skadad

Hade ni en målsättning innan säsongen. Om ja - tror ni att ni når den?

Vi har målsättningen att vinna nästa match, en kortsiktig målsättning som kommer leva säsongen ut? Långsiktigt så har klubben som målsättning att etablera sig på övre halvan av allsvenska tabellen.

Hur tror du att matchen mot DIF kommer bli?

En tuff match där vi hoppas på revansch från vårens match. Jag tror att det blir en jämn match där vi kommer behöva vara duktiga i alla delar av spelet.

Rogic tycker jag är en spännande spelare. Hur tycker du att han utvecklas, hur långt kan han komma?

Filip har haft en fin utveckling och är en härlig spelare att jobba med som vill utvecklas varje dag. Duktig i både anfallsspel och försvarsspel, jag tror att Filip med sitt driv har goda möjligheter att fortsätta sin fina utvecklingskurva.

Ni är ju kungar i Örebro. Tror du på lång sikt att ni kan konkurrera om sm guld/Europa platser återkommande?

Hehe. Vi är inte inte kungar i Örebro. Men ÖSK betyder mycket för många Örebroare. Klubben har som vision att löpande kunna slåss om allsvenska medaljer, vilket kan bli en stor utmaning. Vi försöker lägga vårt fokus på att hela tiden bli bättre och fokusera på det vi kan påverka.