Intervju med Thomas Lagerlöf, inför DIF - IK Sirius

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 10 månader sedan

Det blev tyvärr aldrig någon text inför mötet med Dalkurd. Jag får lov att skylla på s.k "gubbtrötthet". Men denna gång, tack vare en god vän på forumet som är väldigt god vän med Thomas Lagerlöf, så fick jag en intervju inför matchen! Vi börjar med faktarutan.

 • Klubbnamn: IK Sirius
 • Grundad: 1907
 • Hemmaarena: Studenternas IP
 • Publikkapacitet: 6300 (de får en ny arena 2020)
 • Tränare : Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf
 • Sportchef : Thomas och Kim delar på det jobbet också utöver tränarposterna
 • Bästa placering i Allsvenskan: Slutade 2a år 1924
 • Allsvenska säsonger: 5
 • Plats i maratontabellen: Plats 34
 • Publikrekord: 12546 på en kvalmatch till Allsvenskan mot Landskrona BOIS
 • Kända spelare: En av mina största favoriter har spelat där, Leif Ericsson (spelade hos oss 66-67 (?). Det var då han blev min favorit)
 • Tabellplacering: MS/M/V/O/F/MS/P - 29/8/6/15/37-60/30

 

Hur är läget i laget? Skador/avstängningar?`

Johan Eiswohld är skadad. Även "Jeppe" (Arvidsson) är med stor sannolikhet borta.

Hur ser du på er säsong?

Haha. Ja lite typ, shit happens. Vår vårsäsong var ju sanslös. Alla våra högerfotade försvarare var skadade. Och sedan skadade sig nästa, och nästa, och nästa. Det var extremt. Joshua Wicks dopingavstängning blev som socker på moset.

Ja, jag minns att jag tänkte när jag läste om era skador; "hur mycket klarar ni?"

Vi är ju tack och lov två stycken som delar på allt ansvar. Dessutom med en oerhört bra ledarstab i övrigt, utan den organisationen hade det nog blivit tuffare.

Hördes det något om avgångskrav?

Det förekom säkert. Var säkert uppe på styrelsens bord. "Dags o göra sig av med dom där tomtarna!". Men vi har varit här i 6 år nu och har tagit klubben till Allsvenskan igen. Så vi har en viss krockkudde.

Och om du delar upp säsongen?

Ja alltså, vi hade 5 poäng efter omgång 13. Det är få lag som hänger kvar med en så skral poängskörd. Återigen, vi hade tack och lov organisationen att ro båten i land.

Så, hösten får anses vara ok?

Den var mycket mer än ok. Vi har gjort en fantastisk höst med våra mått mätt. Vi är ett av lagen utan pengar, så vi ligger där vi ska ligga. Sundsvall gör i år det vi gjorde förra året. Men i längden kan vi inte ligga på övre halvan med våra resurser. Spelargruppen vi hade under hösten har gjort ett väldigt bra jobb.

Vad tror ni om matchen mot DIF?

Ni är ju ett bra lag som vaknat till igen efter en svacka. Så det blir nog tufft. Men, eftersom vi inte kan förstöra för något guldjagande lag, så ser vi fram emot att få spela för mycket folk på läktarna.

Andreas Isakssons sista match trots allt!

Ja, det är ju kul o få vara med om!

En sak jag undrar över; Ni kom från Superettan förra året med ett lag som inte hade några direkta "namn". Detta till trots så spelade ni ofta skjortan av allsvenska lag. T.ex när ni mötte oss i premiären förra året. Jag satt och undrade när ni egentligen skulle börja darra. Är det möjligen så att LAG är mycket och "namn" så lite?

Vi var extremt samspelta förra året. Vi hade i stort sett haft samma lag i flera säsonger. I premiären så var ni (DIF) inget lag än. Ni hade mycket nya spelare och ny tränare. Men ni fick ju ihop det bra efter hand. Så, ja, det lag som vi då var kunde tävla med alla lag i Allsvenskan. Men utan spets, som vi förra året och Sundsvall i år, då blir det inget märkvärdigt.

Hur ser du på våra gamla Djurgårdare hos er?

Jeppe Arvidsson var oerhört nyttig under den tunga tiden. Hans "servar" på frisparkar och även straffar räddade många poäng åt oss. Har varit en del skadad. Tror han kan behöva börja tänka rejält på hur han ska ta hand om sin kropp. Men han var en stor del i vändningen för oss.

Och Tim Björkström?

Tim har tillsammans med Philip Haglund varit vår jämnaste spelare. Han är helt opåverkad av allt runtomkring, han kör bara. Han kommer till träningen och matcherna och presterar bara på en hög nivå.

Så, ni har varit nöjda med Tim?

Ja, mycket.

.. Jag fyllde i att jag tyckte det var kul att det gick bra för Tim och berättade om att han fick ta en del skit i hos oss. Personligen tyckte jag inte att han räckte för Allsvenskan.

Även Daniel Jarl spelar ju hos er. Hur går det för honom?

Han har varit fantastisk sedan han kom tillbaka efter korsbandsskadan. Kan inte siffrorna exakt, men säg att vi släppte in i snitt 3 mål/match utan Jarl, så släppte vi nog in mindre än ett mål/match med Jarl i laget. Han blev lite sliten när det blev 3 omgångar på en vecka. Vilket är logiskt sett till hur få matcher han hade i benen i kombination med att han är stor och kraftfullt byggd.

En av de största överraskningarna för mig förra året var Niclas Bush Thor. Nu är han ju tillbaka hos er. Vad kommer han betyda för er nästa säsong?

Han kommer betyda väldigt mycket. Det var det vi saknade under våren, spelare som orkar driva mer än sig själva. Vi fick ju Robert Åhman Persson, samt Jarl och Elias Andersson tillbaka. Så nu har vi fler spelare som tar ansvar för mer än sig själva. Med Niclas tillbaka så kommer de tillsammans göra stor skillnad. Bättre spelare går inte att ha i en klubb. Ju fler som driver bidrar ofta till en bra enhet. Enligt mig är han bäst i Allsvenskan på att balansera laget. Enda konkurrenten är möjligtvis Adu i Aik. Han vet precis när han ska falla och när han ska följa med upp.

Är det en egenskap du tror går att träna fram? Eller är det något man antingen har eller inte?

Det går att träna. Men för att bli så bra så måste man ha fotbollshjärna också.

Omar Eddahri? Går det att prata om den situationen?

Ja absolut. Vi har inga problem med Omar och vi tror inte att han har det med oss heller för den delen. Vi behövde en s.k "utanpå" spelare som inte kostade för mycket pengar. Då dök Omar upp som ledig, vilket kändes bra. Han kom till oss helt utan försäsong med en positiv inställning. Sedan fick han några skavanker, men ville ändå spela. Det var nog där våra åsikter skiljde sig åt. Så vi kom snabbt överens om att riva kontraktet. Jag tog ju Omar från Täby till Väsby United en gång i tiden, så vi har en historia. Men ibland fungerar det bara inte.

 

Återigen så imponeras jag över att en allsvensk tränare tar sig tid med nån gubbe som dessutom är supporter med motståndarna. Han tog sig tid, svarade rakt och glasklart. Precis som jag gillar det. Tack min vän för att du fixade mötet och stort tack till Thomas Lagerlöf i Sirius för din tid och svar!

 

Som bilden indikerar så är det dags att fira en Djurgårdshjälte på söndag. Så se till att dyka upp på säsongens sista batalj.

Öl för Isak, öl för Isak, öl för Isak ska det va! Öl för ska det va!