Inför DIF - Kalmar FF

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

På söndag är det dags igen. Den här gången så är det Kalmar som står för motståndet på Tele 2 Arena. Det är två lag som för stunden är inne i en relativt formsvag period och de båda lagen förlorade senaste omgången. Senaste matchens förnedring med 5-0 mot Häcken efter en total nedvikning är nog något vi alla Djurgårdare känner oss minst sagt missnöjda med och skulle jag försöka sätta ord på min besvikelse så skulle nog de flesta förstå. Förlora kan vi göra, men inte på det sättet. Det är under all form av kritik och värdighet.


För att fokusera lite på motståndet så spelade Kalmar jämt mot Östersund, men som så många gånger förut så kom Ghoddos in och avgjorde för sitt lag med både mål och målgivande passning. Slutresultat blev tillslut 2-0 till Östersund. Så vi är nog inte ensamma om att vilja studsa tillbaka till en vinnande form och båda lagen borde vara laddade för revansch. För egen del hoppas jag att den totala tystnaden från DIF-håll denna gör att vi är beredda på att bestiga berg för att vinna. För att återgå till Kalmar så är det ett relativt skadedrabbat gäng från Smålandskusten som reser upp till huvudstaden.


Jag ringde upp Thomas Andersson Borstam, sportchef i Kalmarr FF, för att ställa några frågor inför vår kommande match. Han var mycket vänlig och tog sig tid i sitt pressade schema. Stort tack till Thomas!


Hur ser det ut med skador och avstängningar inför matchen?

Vi har två långtidsskador över hela säsongen där en av dom är på Emir Nouri. Nya skador, som inte kan medverka mot DIF, är Herman Hallberg och Tobias Eriksson. Inga avstängningar så vi förväntar oss att resten ska kunna delta.


Är ni nöjda med säsongen så långt? Kommer ni kunna uppnå era mål?

Ja, i stora drag är vi nöjda. Förra säsongen så svajade vi rejält. Så i år så hade vi tagit som mål att stabilisera vårt spel och igenom vårt stabila spel ligga på en plats där det inte finns någon risk för nedflyttning/kval.


Hur ser du/ni på matchen mot DIF?

Härlig utmaning. Även om resultaten inte gått med oss sista mötena så tycker vi om att komma upp till Stockholm och spela inför stor publik med mycket känslor. Vi hoppas få med oss marginalerna denna gång!


Rasmus Elm är i mina ögon en "utanpå" spelare. Men vad är det i dina ögon som gör honom unik?

Rasmus har unika egenskaper. Ögon i "nacken", vinnarskalle och en oerhörd känsla i fötterna. Han har också en förmåga att skapa tid till sig själv. Han närmar sig att bli 100% igen vilket såklart är bra för oss, men även bra för Allsvenskan att få tillbaka en så stark profil och spelare.


En spelare som jag ser som ett framtidslöfte hos er är Isak Magnusson. Hur ser ni på hans utveckling?

Isak är uppflyttad från vår akademi i år. Respektlöst har han tagit en tröja. Snabb och gillar att utmana och vi tror att han bara kommer fortsätta och utvecklas. Han har kontrakt till 2021, så kanske han går vidare till en större liga 2019-2020.


Återigen ett stort tack till Thomas för att han tog sig tid.


Tid: Söndag den 19e augusti kl 17.30

Plats: Tele2 Arena


För er som inte har köpt biljett: vad väntar ni på?!

Vill även passa på att påminna om Djurgårdsfamiljens initiativ med lokala pubsamlingar inför matchen!