Inför BK Häcken-DIF

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Nu på söndag är det dags att resa till Bravida Arena för att drabba samman med Häcken för tredje gången i år. Blåränderna har kammat hem 6 av 6 poäng i de två tidigare mötena som har spelats på Tele2 Arena, där det första mötet var i Svenska Cupens kvartfinal och nu senast i Allsvenskan. Då frälste vår formstarke guldklimp Aliou Badji oss på övertid med ett riktigt målskyttsmål. Nedan finns ett highlightspaket från det mötet.Vi bestämde oss för att maila Sonny Karlsson, sportchef i Häcken, för en kommentar inför matchen. Han var väldigt positiv och trevlig i sitt bemötande och svaren levererades sedan av den gamla Aik-tränaren Andreas Alm, numera huvudtränare i BK Häcken. Så stort tack till både Sonny och Andreas!


Men vi börjar med en liten faktaruta om vår kommande motståndare BK Häcken


Grundade : 2/8 1940

Smeknamn: Getingarna

Kända för: Startade världens största ungdoms fotbollsturnering Gothia Cup 1975

Allsvenska säsonger: 15

Plats i maratontabellen: 18

Bästa placering Allsvenskan: 2a 2012

Titlar: Svenska Cupen 2016. Slog MFF med 8-7 efter straffar.

Publikrekord: Nya Ullevi år 1981 mot Elfsborg, 19205 åskådare. Rambergsvallen 10/4 år 2000, 8379 åskådare

Sektioner förutom herrfotboll: Damfotboll och bowling

Kuriosa: Svenskt rekord i publik, div 3, 1955 mot Oddevold, 18299 åskådare

Sportchef: Sonny Karlsson

Huvudtränare: Andreas Alm

Skyttekung 2018: Paulinho 10 mål

Nuvarande tabellplacering: 8a med 24-17 i målskillnad.


Hur är läget i laget? Har ni några skador, avstängningar eller dylikt?

– Vi har inga avstängningar denna match efter att Lindgren och Arkivuo varit avstängd senast mot Örebro. Juhani Ojala är skadad sedan andra omgången och unge Aiham Ousou är också skadad för tillfället.


Hur ser du/ni på säsongen så långt? Tror du ni kommer uppnå er målsättning?

– Vi ville slåss tydligare om Europa-platserna och har halkat efter i den jakten och behöver en perfekt höst för att fixa det. Säsongen har varit blandad, vissa matcher strålande och i andra har vi inte förmått att ta chansen i matcher som stått och vägt i andra halvlek.


Vad tror du om matchen mot DIF?

– Özcan kommer alltid med ett hårt jobbande och organiserat lag och det krävs mycket energi för att bryta ned hans lag. Vi brukar kunna vara riktigt bra mot Djurgården i perioder men varken i cupen eller serien har vi kunnat avgöra matcherna under dessa perioder. Dif har därför varit bättre än oss i båda mötena på Tele2 i år, både i spel och resultat.


Hur långt tror du att Irandust kan komma i fotbollsvärlden?

– Han kan nå så långt han drömmer om. Han har, som alla vet, egenskaper som är oerhört spetsiga och kan få alla försvar att falla ihop. Sedan är det som för alla spelare som är runt 20 år, att det gäller att klara av tidspressen i karriären, det är så många, inklusive spelaren själv, som vill att allt händer direkt, nästan på ett halvår. Om så inte sker gäller det att ha kraft att se till att det händer oavsett, om än lite senare.


Du har ju tränat Aik med enormt tryck från supportrar och media. Nu befinner du dig i Häcken, som vi upplever lite som en idyll i jämförelse. Vad är den största skillnaden? Plus och minus?

– Alla uppdrag har sina utmaningar och jag tror att det är lättare för mig att vara i en klubb som AIK. Dels för att jag spelat där tidigare och känner miljön, dels för att det händer extremt mycket på hög volym i storklubbar och det är jag bekväm med. I Häcken är det på ett annat sätt men ambitionen och kraven vi har på det vi vill göra är ju samma, därför måste vi skapa momentum och identitet på andra sätt än de stora klubbarna. Oerhört lärorikt, det också.


Återigen tack till både Sonny och Andreas för att de ställde upp.