Inför Trelleborgs FF - DIF

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Goddag alla blåränder! Efter ha haft/har en manlig förkylning under 2 veckor så gör jag ett ryck för att göra en presentation av vår kommande motståndare långt ner i landet, Trelleborgs FF. Låt oss inleda med den sedvanliga faktarutan!


Grundade: 6/12 1926

Hemmaplan: Vångavallen

Klubbdirektör: Mattias Kronwall

Tränare: Patrick Winqvist

Publikkapacitet: 7400

Publikrekord: 9843 åskådare hemma mot MFF år 2004.

Allsvenska säsonger: 17st

Placering i maratontabellen: Plast 20

Tabellplacering: 16

Tabellrad (M/V/O/F/MÅL/P): 21/3/4/14/18-44/13


Det var med en aning pessimism som jag hörde av mig till ledare inom Trelleborg för att få mig en pratstund efter att inte ha fått något livstecken från varken vraken eller Brommapojkarna. Så när heller inte Patrick Winqvist initialt svarade heller så började jag misströsta. Men jag tog mig i kragen och hörde av mig igen och för mig var det bingo. Vi pratade i telefon i ca 20 minuter. Det är en.....fantastisk människa. Att ta sig den tiden med någon snubbe från Stockholm som hejar på motståndarna. Ska försöka göra denna härliga pratstund rättvisa i en något annorlunda "inför" intervju.


Hur ser du på matchen som gick på Tele2?

Vi var nöjda med vår prestation. Jag tycker att vi spelade fotboll med eget anfallsspel.


Ni har fått kritik för att laget ligger lågt?

I början av säsongen tycker jag inte det stämmer. Vi tog poäng mot er samt slog Norrköping och Malmö. Men så som säsongen har artat sig så har vi tyvärr sjunkit lägre. Jag tycker ju också att DIF spelar väldigt enkel fotboll. Sådan som är väldigt enkel att planera för och en bra dag enkel att försvara sig mot som motståndare. Tycker det är stor skillnad mot förra året och vad vi förväntade oss.


Patrick berättade också att dom nu mött de lag som ligger topp 5, vilket gör att dom ser framtiden med en tro på sin egen förmåga. Han berättade vidare att när han var assisterande tränare i Brommapojkarna när dom var i Allsvenskan så var det på slutet som om laget blev vana vid att förlora. Nästan så att det kändes som att de förutsatte att dom skulle göra det. Dit vill jag aldrig mer komma och i dagsläget så är vi långt ifrån det här, sa Patrick.


Hur det kändes när Islamovic och Camara Jönsson inte fanns med när Allsvenskan startade?

Dino sålde vi ju till Östersund och Salif drog olyckligt korsbandet, vilket naturligtvis var tråkigt. Men det var inget som varken jag eller gruppen tänkte på när vi laddade upp för att spela i Allsvenskan.


Hur kändes det när ni blev av med den inlånade mittbacken från Malmö i somras?

Det är ju så fotbollen är idag. Man har inte råd att gräma sig eller grubbla över förlorade spelare. Man måste hela tiden se framåt.


Historiskt så har jag upplevt er som väldigt starka på Vångavallen, men inte i år. Stämmer det?

Ja, verkligen. Vi hade ju 23 raka utan förlust där i division 1 och superettan innan vi förlorade mot Gefle. Även den matchen var vi totalt överlägsna, men förlorade ändå. Det kanske är så att vi tyvärr hart tappat vår borg. Men vi jobbar hårt för att ta tillbaka den! Vi har nu en ganska bred trupp, men vi har tyvärr tappat vår spets. För att vinna i Allsvenskan så måste man ha spets, man blir ju straffad direkt av motståndarnas spets. När vi slog Jönköping i kvalet så kände vi oss redo, men med det vi tappade vi spelare genom försäljningar och skador som gjorde att vi tappade spets.


Nu över till mitt vanliga frågebatteri!


Skador/avstängningar?

Jasmin Sudic har tyvärr lite smärta. Så han är ett frågetecken inför matchen på lördag. Zoran Jovanuvic är avstängd. Vi har ju 6 spelare som blir avstängd vid nästa gula.


Hur ser ni på säsongen och tror du att ni kommer att uppnå era mål?

Vi upplever att vi underpresterat. Vi är inte nöjda. Men vi ser att vi har en chans nu att vända upp säsongen positivt. Som jag var inne på tidigare så har vi betat av topp 5-lagen och i framtiden möter vi de lag som vi måste slå för att hänga kvar.


Vad tror du om matchen mot DIF?

Vi jobbar hårt på vårt eget spel. Vi har bra koll på ert 442, men lite sämre på ert relativt nykomponerade 433. Men vi tror oss ha en bra chans att stjäla en poäng.


Vad tror du på utvecklingen på lillebror Brorsson?

Han är urtypen av den spelare vi vill visa upp som representant för oss. Han viker aldrig ner sig och kommer alltid till jobbet med rätt attityd. Han har en del att jobba på, men om han fortsätter att jobba på som han gör nu så kommer han kunna etablera sig på riktigt!


Är det någon spelare som du inte tycker får välförtjänt cred i ert lag?

Felix Hörberg är bara 19 år och upplockad från akademin. Isak Jönsson plockade vi från en division 2 klubb i somras och har redan tagit en starttröja. Men jag måste slå ett slag för vår lagkapten/MB, Alexander Blomqvist. Han har haft två korsbandsskador. Är debutant i Allsvenskan. Gått den långa vägen med över 100 matcher i Superettan. Han är också en spelare som visar vad vi i Trelleborg vill stå för. Står upp för klubben oavsett vad.


Slutligen en bonusfråga som kanske är lite….ja, men ställer den ändå. Vad krävs det för temperatur för att du ska sätta på dig långärmat? Tänkte på det när det snöade o blåste mot Jönköping i kvalet?

Haha! Det kommer aldrig hända. Den dagen jag tar på mig långärmat så har matchen ställts in pga för hög kyla. Kan berätta om en gång när vi mötte Ljungskile sista matchen det året. Det var riktigt oväder, dålig plan och skitkallt. I paus så sprang mina spelare in i bastun o vägrade komma ut innan domaren blåste för andra halvlek. Det är ju kul att ha en gimmick också. Något man blir igenkänd för, avslutar Patrick med ett varmt skratt.


Jag vill rikta ett STORT tack till Patrick. När jag hörde av mig andra gången så sa han att de alltid försöker ta sig tid med supportrar och att de tror/tycker det är bra för Allsvenskan i allmänhet och klubben i synnerhet. Jag avslutade med att jag önskade honom lycka till, men inte mot oss. Han skrattade igen och sa att vi får hoppas på en fin match.


Ibland kan en människa eller händelse förändra den bilden jag haft om något. Det lyckades Patrick med i mitt fall. Just i detta fall hade jag önskat att jag var utbildad för att kunna beskriva med den värme, intresse och glädje han tog emot mina frågor.