Inför DIF - IF Elfsborg

DIF är Nr 1 Alltid Oavsett @ Blåränderna

för 1 år sedan

Nu är det dags igen och den här gången är det Elfsborg, eller Ellos, som dom kallas av många, som står för motståndet när Blåränderna återigen står som värd på Tele2 Arena. För yngre läsare så refererar smeknamnet Ellos till tiden när Borås var Sveriges mecka vad det gäller tekoindustri. Några av mina bästa minnen kommer från matcher mot just Ellos. 2002 åkte jag och min brorsa ner dagen innan och checkade in på hotell. Vi gick runt i stan och precis överallt var det Djurgårdare. Stämningen var magisk. Matchen (själv satt jag på en av Ellos sponsorers platser pga mitt dåvarande företag). Minst sagt nervöst. Men oj, 10000+ Djurgårdare ägde verkligen Ryavallen. Babis snurrning av Stenman......0-2....klart. Efteråt så rökte jag segercigarr med L-G Björklund, Svante Thuresson och mina polare. Magiskt!


När jag stod där och firade så kom en mamma och pappa fram. De klappade mig på axeln och frågade:

Kan inte vår son få din DIF halsduk?


Jag hade en special utgåva. Så självklart tvekade jag en del. Men så tittade jag på den lilla pojken.....så han fick min halsduk och jag fick hans Elfsborgs halsduk. Kanske fixade en Djurgårdare den dagen! :)


Den andra matchen jag har ett ljuvligt minne om, var det år guldstriden stod mellan packet o ellos inför sista omgången. Om vi tog poäng mot Ellos så blev aijk Svenska Mästare. Vi gjorde en kanonmatch, men förlorade med 1-0. Precis som vi 2001 så var det dock så att om domaren hade dömt straff till oss med 5 min kvar på den solklara handsen av Ellos försvarare så hade packet vunnit guld. Men var så glad över att vi spelat som bäst men ändå förlorat så inte gnaget vann Allsvenskan.


Nåja, nog om mina minnen! Nedan kommer en sedvanlig liten faktaruta av vår kommande motståndare


Klubbnamn: IF Elfsborg

Grundade: 26 juni 1904 som Borås Fotbollsklubb. Bytte namn till Elfsborg 1906.

Titlar: 6 st totalt varav två st i modern tid 2006 och 2012. Svenska cupen: 2001, 2003, 2014 samt Supercupen 2007

Manager: Jimmy Thelin

Nuvarande tabellplacering: 13e plats med 18 spelade matcher med raden 4 vunna 4 oavgjorda samt 10 förluster. 15 gjorda mål. 23 insläppta mål. -8 i målskillnad.

Skyttekungar: Issam Jebali (såld till Rosenborg i somras) och Victor Prodell. 3 mål var.

Allsvenska säsonger: 75 st

Placering i maraton tabellen: 5a

Kuriosa: Sven Jonasson debuterade 11/9 1927 och spelade sedan alla matcher fram till 1943 vilket gjorde att han spelade 332 matcher i följd. Än idag svenskt rekord. Han spelade totalt 409 matcher och gjorde 252 mål under sin karriär.

Publikrekord: Ryavallen mot IFK Norrköping 1961, 22654 åskådare (den största publik dom spelat för är mot IFK Göteborg 1977, 48296 åskådare).


Mailade Elfsborgs kansli och fick via dom kontakt med Martin Andersson som verkar arbeta som en slags koordinator. Svaren levererades av Jimmy Thelin. Som vanligt tack till Elfsborg i allmänhet och Jimmy i synnerhet för att de ställde upp med att svara på frågorna!


Hur är läget i laget? Skador? Avstängningar?

Inga avstängda. Ndione, McVey och Jon Jönsson är skadade men annars är alla hela och friska.


Hur ser ni på er säsong så långt? Vad hade ni för målsättningar och tror du att ni kommer uppnå dom?

Målet va att minska antalet insläppta mål och öka trycket framåt. Vi har släppt in färre mål än förra säsongen men inte lyckats med trycket framåt.


Hur ser ni på matchen mot DIF?

Djurgården är ett lag som är duktiga när spelet böljar. Vårt mål med den här matchen är att försöka styra tempot för att hindra det.


Rami Kaib är en ny bekantskap för mig. Vad tror ni om hans fortsatta utveckling?

Så som han sköter sig både före och efter match och träning med proffsighet och närvaro ser jag fortsatt väldigt stor potential i honom!

 

För mig som "mästarcoach" på läktaren så ser ni baktunga ut. Dvs långt från motståndarens mål när ni vinner bollen. På pappret har ni i mina ögon en av allsvenskans starkaste trupper. Har jag rätt? Eller tittar jag på det ni vill uppnå på fel sätt?

Vi har jobbat hårt med att behålla kompaktheten och jobba med uppflyttning framåt. 


Såg att Andres Svensson satt på bänken sist. Vad är hans uppgift i laget?

Han är en del av ledarstaben. Hans uppgift är att jobba med individuell feedback till våra spelare. 


Stort tack igen till Elfsborg för att dom tog sig tid med mina frågor.