Inför GIF Sundsvall-Kalmar FF

Svenskafans

för 1 månad sedan

Giffarna har inlett säsongen sannerligen lovande med bortapoäng mot Djurgården och hemmaseger mot seriefavoriterna Malmö FF så även om bortaförlusten mot Elfsborg var en rejäl besvikelse, speciellt som spelet inte såg något vidare ut, så har säsongsinledningen börjat bättre än väntat. Giffarna tar emot Kalmar som man endast vunnit en gång och kryssat två gånger mot på 9 hemmamatcher under 2000-talet i Allsvenskan. Giffarna har haft vissa problem sen senaste matchen och det är oklart om Omar Eddahri är åter efter att ha klivit av mot Elfsborg. Det ryktas även om att Linus Hallenius, Maik Sema och David Myrestam (som var bänkad senast) varit frånvarande under veckan som gått utan att det verkar vara något allvarligt.

Kalmar har börjat ok med 2 poäng på tre matcher då man kryssat mot på förhand tufft motstånd (Hammarby och Norrköping) efter att överraskande ha torskat hemma mot Sirius i premiären. Man är trots allt sist i tabellen efter att Örebro vunnit i omgångens inledande matcher.

Traditioner är till för att bryta och ett förhållandevis haussat GIF lag bör ha goda chanser till seger även om man skulle tvingas till förändringar då man förväntas ha sina nyckelspelare med från start (Hallenius, Batanero, Juanjo och Eskelinen). Alltjämt väntar man dock på att passningsgeniet Batanero ska komma igång på allvar för det är inte så enkelt att han markeras närmare att han inte glänst lika mycket som tidigare säsonger.
Läs hela artiklen på Svenskafans