Andersson får knapp speltid i Djurgården: "Absolut inte en optimal situation"

Fotbollskanalen

för 3 månader sedan

Johan Andersson anslöt inför förra säsongen till Djurgården från Sirius, men fick knapp speltid med endast en match i allsvenskan. Efter att Felix Beijmo under fjolårssommaren lämnade för Werder Bremen, så valde dåvarande tränaren Özcan Melkemichel i stället att starta med mittbackarna Jacob Une Larsson eller Niklas Gunnarsson som högerback i stället för Andersson, som till vardags spelar på positionen.

Andersson är ännu utan allsvensk speltid i år och när Aslak Fonn Witry saknades i går mot IFK Göteborg, så fick i stället vänsterbacken Elliot Käck chansen som högerback.

- Det är klart man hade velat spela, det vill man alltid göra, men samtidigt får man respektera att tränarna tar ut de elva som de tycker är bäst. Jag respekterar deras beslut, säger Andersson till Fotbollskanalen. 

- Det är tränaren som bestämmer. Jag tränar på och gör mitt bästa, så förhoppningsvis får jag chansen snart, fortsätter han.

Andersson medger däremot att hans situation i laget inte är optimal. Han tycker att det är tufft att inte få speltid. 

- Den är inte optimal, självklart. Just nu är det bara att träna på, så får vi se om jag får någon speltid framöver. Annars får man kanske börja tänka på sin framtid, säger han.

Andersson fortsätter:

- Det är klart att det är tufft när man inte får spela, då man vill spela fotboll. Det är därför man håller på med det här. Det är absolut inte en optimal situation.

Vad har du fått för motivering av Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf?
- De har varit nöjda nu och jag vet hur de fungerar och de vet hur jag fungerar. Jag har respekt för dem och de respekterar mig, så det är inga konstigheter där.

Har du redan börjat se dig om efter en ny klubb?
- Nej, vi får väl sätta oss ner här, jag tränare och sportchef för att se vad vi har för plan för mig och sedan får vi ta ett beslut. Det är absolut inget jag har tänkt på än. Det kommer i sådana fall senare. 

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen