Toko får beröm för startdebuten i Blåvitt - men klev av skadad: "Hoppas inte det är allvarligt"

Fotbollskanalen

för 3 månader sedan

Efter några inhopp har Nzuzi Toko nu fått starta en match för IFK Göteborg. Den centrale mittfältaren fick chansen mot Djurgården under måndagen och så länge han var på planen stod det 0-0, men redan i den 39:e minuten tvingades han kliva av skadad.

- Han fick en känning i framsida lår. Vi ville byta ut honom så fort som möjligt men han hann slå en passning till innan vi bytte ut honom. Jag vet inte om det förvärrades där. Mer än så vet jag inte, säger Blåvitts tränare Poya Asbaghi.

Vad tycker du om hans insats?
- Jättebra. Du kan springa mycket i presspelet men har du inte spelare som kliver dit den sista centimetern för att verkligen vinna boll så kommer det ändå sluta med att du får fortsätta jaga. Toko är en av de som verkligen kliver dit den sista centimetern och vinner boll, vilket ger oss energi. Han gjorde det väldigt, väldigt bra. 

Den kongolesiske 28-åringen är glad över att ha fått chansen från start, men desto mindre nöjd över sin skada. Blåvitt ska undersöka honom närmare i dagarna.

- Det kändes bra att starta. Tyvärr kände jag smärta så jag var tvungen att kliva av. Jag hoppas att det inte visar sig vara något allvarligt, säger Toko.

- När jag slog till bollen vid ett tillfälle så kände jag smärta och sen hände det på nytt vid ett annat tillfälle efter det, så jag kände att jag inte var hundraprocentig. 

Tror du att du riskerar att missa någon match framöver?
- Jag hoppas inte det, säger Toko.

IFK Göteborg föll med 2-1, men Toko ser positivt på lagets insats.

- Vi startade väldigt bra. En tuff och svår bortamatch men jag tycker att vi gjorde det väldigt bra taktiskt sett. Med tanke på sättet vi jobbade på så förtjänade vi åtminstone att få göra ett mål i första halvlek. Sen är det olyckligt att de fick in ett mål och att vi fick en man utvisad, men vi gav inte upp, kämpade tillsammans och försökte fortsätta spela fotboll. Vi kan vara stolta över prestationen och vi behöver ta med oss mycket från den här matchen vidare. Den här matchen tror jag kommer hjälpa oss under resten av säsongen. Spelar vi så här kommer vi plocka poäng, säger han.

Toko skrev på ett kontrakt med Blåvitt som löper fram till sommaren 2020. Han har tidigare representerat klubbar som St Gallen, Eskisehirspor, Brighton och Grasshopper.

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen