Vibe nära att bli hjälte i comebacken - nickade i stolpen: "Bara att gratulera"

Fotbollskanalen

för 3 månader sedan

IFK Göteborgs anfallsförvärv Lasse Vibe hann inte bli spelklar till hemmapremiären mot Elfsborg och hoppade i stället in i kvällens 2-1-förlust mot Djurgården på Tele2 Arena. Tanken var att dansken, som senast spelade en tävlingsmatch i november i fjol i Kina, skulle få 30 minuter på planen, men i stället ersatte han Amin Affane redan efter drygt 50 minuters spel när Blåvitt var i 1-0-underläge. 

- Det var kul som fan, jätteroligt, säger Vibe om att få dra på sig Blåvitt-tröjan igen.

- Vi var tvungna att byta ut Amin (Affane) lite tidigare än vad vi hade tänkt oss. Tanken var väl att ge Lasse 30 minuter, det är väl ungefär där han står. Nu fick han lite mer. Jag tycker han är smart i sitt spel, sen är formen något som kommer att komma mer och mer. Men han är en smart fotbollsspelare. Han tar rätt löpningar, stör mittbackarna på rätt och är alltid jobbig och farlig i boxen. På det sättet är vi nöjda med vad Lasse visade upp och vi vet att tajmingen kommer sitta mer och mer för varje vecka som går. Jag har sett hur han redan blivit bättre av den korta tiden som han har varit här, säger Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi.

Vibe var dessutom nära att bli målskytt direkt, men nickade i stället i ena stolpen och fick därmed inte den "perfekta" comebacken. Om han kände sig rånad?

- Det var en jävligt bra räddning, den var bra. Jag fick en bra träff och ibland står det någon där inne som är bra och det är bara att gratulera, säger han.

Anfallaren sa, när han presenterades, att han inte är redo för 90 minuter och vill inte ge besked om han möjligen kan vara redo för spel från start i måndagens möte med Helsingborg på Ullevi.

- Det vågar jag inte säga nu, säger han om spel i 90 minuter nästa match.

- Det kändes bra. Om man kan spela 30 minuter, så kan man spela mer, men det är den här avvägningen kring vad man vill få ut och vilka risker man kan ta. Det blev väl runt 40 minuter och nu blev det ingen övertid, så det var lugnt, fortsätter han.

Vibe såg även ut att ha en intensiv diskussion med huvuddomare Andreas Ekberg efter att anfallskamraten Giorgij Charaisjvili blev utvisad och förklarar bilderna så här:

- Jag tycker egentligen inte att jag ska kommentera något sådant kring vad man tar för beslut, då jag inte har någon utbildning i det. Men som jag ser situationen, så halkar han. Gult eller inte? Det är därför jag är fotbollsspelare och inte domare.

Men trots utvisningen fortsatte Blåvitt att trycka på framåt och kvitterade först till 1-1 innan Mohamed Buya Turay i slutminuterna avgjorde till 2-1 för hemmalaget. 

- Vi gjorde det bra, störde dem ganska mycket och sedan kan man alltid säga att vi klev ner för långt efter 1-1-målet, men om vi hade stannat kvar och de hade spelat bort oss och gjort 2-1, så hade vi känt lite ”varför gick vi inte ner och var kompakta?”. Det var en väldigt bra erfarenhet.

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen