Spelarbetyg efter Djurgården IF – IFK Göteborg (2-1) ”får inte underkänt för att han blir utvisad”

Svenskafans

för 3 månader sedan


Betygskalan
 
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

 
 
Giannis Anestis - 4
Kan egentligen inte lastas för något av baklängesmålen, men man vill ju ändå börja se lite Dahlberg räddningar snart. Han har stora skor att fylla.
Sebastian Ohlsson – 4
Tyvärr förlorade han matchen mot Jonatan Ring idag, båda av Djurgårdens mål kommer från Rings inlägg efter kamp mot Ohlsson. Däremot var han väldigt delaktig offensivt i andra halvlek och stod för ett fint förarbete till Nygrens kvittering.
 
Carl Starfelt – 4
Spelade säkert med bollen och tar inga risker idag. Lyckades även bra med att plocka bort Buya Touray i första halvleken då de gick några ronder tillsammans.
 
André Calisir - 2
Dålig kompis med bollen idag, stod sedan för ett svagt ingripande vid Djurgårdens 2-1 mål. Ser inte ut som han har en aning om var Buya Touray är vid sitt mål och letar fortfarande efter formen.Hur länge får Calisirs form vara på permission innan någon annan får chansen?
 
Victor Wernersson – 5
Kombinerade bra med Georgi i första halvlek och var samtidigt stabil bakåt. När Djurgården sedan vaknade upp ur sin koma så var det på andra kanten man lyckades avancera. Har haft en riktigt jobbig försäsong och förhoppningsvis va detta starten på något nytt.
 
Junes Barny - 4
Var duktig på att hålla kvar bollen inom laget idag och var alltid ett spelbart alternativ på mitten. I andra halvlek tar han på sig August Erlingmarks extra pannben och är riktigt aggressiv i sin spelstil. Lite för många felpass för att få en 5.a men nära,
 
Patrik Karlsson Lagemyr - 5
Väldigt pigg inledning med inspel där Kharaishvili borde gjort ett mål & Nygren ett annat. Tröttnade i andra halvlek och försvann ur matchbilden ju längre matchen gick.
 
Nzuzi Toko – 4 (Ut 39)
Vann mycket dueller under sin tid på plan och var nyttig. Fick tyvärr inte spela klart första halvleken innan ljumsken gick sönder.
 
Amin Affane – 3 (Ut 51)
Var inte dålig idag men när blåvitt var som mest dominanta i första halvlek var fortfarande Amin osynlig. Spelade som högerytter och hade inte lika mycket boll. Men man hade velat se mer.

Benjamin Nygren – 5
Visade prov på en hel del fotbollsintelligens, smarta beslut, och börjar även ryta ifrån på plan. Nygren håller på att blomma ut på riktigt! Kunde vart tvåmålsskytt idag men stolparna ville annat.
 
 Georgi Kharaishvili – 3 (utvisad 67)
Såg förvisso bättre ut i spelet idag än tidigare, och får inte underkänt för att han blir utvisad. Han får underkänt för avsaknaden av skärpa i avslutsögonblicken. Skulle gjort ett mål idag, och jag börjar bli redigt trött på att man låter honom ta frisparkarna. Utvisningen är helt bisarr, och jag lämnar det där.
 
August Erlingmark – 4 (In 39)
Tittar lite för mycket boll vid Djurgårdens 1-0 och borde söka upp Ulvestad där, gör trots detta en godkänd insats och är viktig på mitten med sina återerövringar som sätter medspelarna i bra omställningslägen.
 
Lasse Vibe –  4 (In 51)
Kommer in och har direkt en nick i stolpen på inlägg från VW. Såg lite rostig ut med bollen men det kommer. Blir väldigt ensam på top efter Giorgis utvisning och långbollarna som han har att jobba kändes hopplösa direkt när de kom upp i luften.
Läs hela artiklen på Svenskafans