Tre poäng och serieledning efter skakig insats

Svenskafans

för 3 månader sedan

Efter 3-0-segern borta mot Örebro var förhoppningarna höga inför matchen mot de blåvita från Göteborg. Precis som förväntat var Djurgården det spelförande laget från start men matchbilden skulle visa sig passa bortalaget bäst.

Inledningsvis var det mycket bollinnehav och sidledspassningar från Djurgårdens sida. Den första tillstymmelse till målchans skapades först efter 22 minuter då Ulvestad blev framspelad av Ajdarevic. Annars var det bortalaget som kom allra närmast ett ledningsmål i den första halvleken. Blåvitt hade en stolpträff samt ett par kontringslägen som de inte lyckades förvalta, men tränare Poya Asbaghi måste nog ha gått in till halvtidsvila betydligt nöjdare än sina tränarkonkurrenter Kim & Tolle. Det var inte mycket som stämde för Djurgården under måndagskvällen.

I den andra halvlek skulle dock mer hända i båda riktningarna. DIF visade upp att de inte var nöjda med första halvleks insats genom att sätta mer fart och vara lite mer direkta. Som ett brev på posten kunde Ulvestad nicka in 1-0 i den 49:e minuten efter ett bra inlägg från Ring på vänsterkanten. Den vänsterfotade yttern bytte kant med sin kollega Bärkroth under matchen och den sistnämnda stod tyvärr återigen för en blek insats, börjar det bli dags för en petning?

Trots att Djurgården såg mer energifyllda ut i inledningen av den andra halvleken så skulle ändå inte spelet klaffa. Göteborg växte kort efter 1-0-målet tillbaka in i matchen och nyförvärvet Lasse Vibe skulle med hjälp av sitt huvud stå för Blåvitts andra stolpträff i matchen. Det var svårt att döma av reprisbilderna, men Bråtveit kan ha räddat bollen med fingertopparna.

När Kharaishvili får se sitt andra gula kort i den 66:e matchminuten var det nog många som trodde att DIF skulle ta ett grepp om matchen och till slut även kunna stänga den. Så blev det dock inte. Göteborg fortsatte att hota Blåränderna med ett par halvchanser och DIF lyckades inte riktigt lugna ner spelet. Sett till matchbilden kunde man inte tro att Blåränderna var en man mer med ledning. Detta skulle även straffa sig då Göteborgs Ohlsson kunde ta sig förbi Augustinsson och spela in till Nygren som enkelt kunde göra 1-1. Målet kom inte som en överraskning men det skulle visa sig bli någon form av väckarklocka.

Hemmalaget visade upp lite mer desperation och efter några minuter av tryck mot Göteborgs mål kunde Buya Turay göra mål för tredje matchen i rad. Återigen var det Ring som stod för en avgörande framspelning, från en nästan identisk position som vid 1-0-målet. Turays mål i den 88:e minuten gör en otrolig skillnad på hur känslan är i kroppen hos alla Djurgårdare efter tre spelade matcher. Det hade kunnat vara 5 poäng mot tre lag som DIF på förhand bör slå, men istället är det 7 av 9 och serieledning tack vare målskillnad. Nu väntar en helt annan utmaning borta mot Häcken.


Läs hela artiklen på Svenskafans