Brutal sågning - trots seger: "Känner att Djurgården har världens sämsta tränare"

Fotbollskanalen

för 3 månader sedan

Efter att ha tagit ledningen tidigt in i den andra halvleken och därefter fått spela med en man mer på planen från och med minut 67 såg det lovande ut för Djurgården hemma mot IFK Göteborg. Men Blåvitt lyckades kvittera till 1-1 i den 82:a minuten och det var först med två minuter kvar av ordinarie tid som Djurgården kunde säkra tre poäng hemma på Tele2 Arena.

En av Djurgårdens två tränare, Thomas Lagerlöf, är inte nöjd över hur det såg ut på planen. Han är starkt kritisk till insatsen och sitt och kollegan Kim Bergstrands sätt att hantera matchen.

- Jag förstår att Poya (Asbaghi, IFK Göteborgs tränare) är besviken. Vi mötte ett väldigt bra Göteborg i dag. De gjorde många bra saker i matchen. Det är alltid en kombination. I dag sitter jag här och känner att Djurgården har världens två sämsta tränare. Något har vi gjort helt galet som inte får spelarna att prestera. Allt det som vi gjorde bra i förra matchen är i stort sett borta, säger Lagerlöf och fortsätter:

- Vi spelade långsamt, stillastående och med noll variation. Det var mycket som var galet. Vi var inte beredda att springa i tid. Det var väldigt mycket som var galet. De här poängen räddade vi med lite individuella prestationer. Vi ska vara väldigt tacksamma i dag. Det här var nästan rakt igenom en dålig Djurgården-prestation. Vi ryckte upp oss lite i början av andra halvlek men efter att vi tog ledningen såg det lika statiskt och långsamt ut igen.

Lagerlöf känner att spelarna "räknade med att polaren" bredvid skulle göra jobbet.

- Vi hade hela tiden fem tillslag för mycket på boll. Där det ska vara ett tillslag blev det två och så vidare. Vi stack in bollar centralt trots att det var stängt, säger han.

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen