Lagerlöf: ”Vi är världens sämsta tränare”

Aftonbladet

för 3 månader sedan

En man mer och ledning. Ändå blev Djurgården stundtals utspelade av IFK Göteborg på Tele2 Arena. Under perioder var hemmalagets ordentligt tillbakapressade och Blåvitt fick också in kvitteringsmålet via Benjamin Nygren.

I slutminuterna såg dock Mohamed Buya Turay till att Djurgården fick segern efter att ha slagit in 2–1 på ett fint inlägg från Jonathan Ring.

– Totalt sett är det en match där vi gör det mesta rätt. Vi pressar högt och stör Dif, och när vi är låga står vi rätt. Vi kontrar bra, skapar vassa målchanser och skapar ett momentum där vi varierar vårt spel. Sen är Djurgården fortfarande ett väldigt bra fotbollslag, de får lite för mycket yta i början av andra och gör 1-0, och jag tänkte ”hur ska det här påverka oss”. Ingenting, säger Asbaghi och fortsätter:

– Jag tänkte samma sak när vi fick utvisningen: hur ska det här påverka oss?, men det var samma där: ingenting. Poängen vi hade vid 1-1 var vi värda. Men återigen så straffar de oss på slutet, och det känns blytungt efter en sådan insats. Hur besviken jag än är så vet jag att jag kommer att vakna imorgon och vara stolt.

Efter matchen skämdes nästan Djurgården över segern. Tränaren Thomas Lagerlöf var bedrövad över insatsen.

– Jag förstår att Poya är besviken, för vi möter ett väldigt bra Göteborg idag. Idag så sitter jag här och känner att Djurgården har världens två sämsta tränare. Kan vi inte få spelarna att prestera bättre? säger han och fortsätter:

– Allt som var bra senast mot Örebro är borta nu. Vi spelar långsamt, stillastående, det är noll variation. Väldigt mycket går galet, vi räddar poängen med individuella prestationer, vi ska vara väldigt tacksamma för de här poängen. All heder till Göteborg.

Jonathan Ring höll med sin tränare:

– Vi gör en riktigt dålig match i dag. Verkligen. Men därför var det också starkt att vinna den.

✓ Texten uppdateras!

Läs hela artiklen på Aftonbladet