Inför Heif-HIF

Svenskafans

för 2 månader sedan

En vecka har gått sedan hemmapremiären mot Kalmar. En seg första halvlek följdes upp med en betydligt bättre andra halvlek och visst skulle Hammarby ha vunnit matchen sett till chanserna som skapades. Dessutom med det bortdömda, korrekt förvisso, målet på övertid av Nikola Djurdjic är det klart att man lämnade Nya Söderstadion med en besvikelse. 
 
Det finns dock en hel del saker som var glädjande med matchen senast som vi får ta med oss in i säsongens tredje match. Hammarby skapade över 20 chanser och spelare som Simon Sandberg, Muamer Tankovic och Nikola Djurdjic såg så bra ut som vi förväntar oss av dem. Detsamma gäller Darijan Bojanic som med två inhopp redan har hunnit visa sin förmåga att öppna upp vilket betongförsvar som helst med sina instick och krosspassningar. Bojanic kom även från just Helsingborg inför denna säsong vilket förmodligen innebär lite extra motivation för honom. Detsamma gäller nog övriga spelare med Helsingborgskoppling som Alexander Kacaniklic, Imad Khalili och Nikola Djurdjic.
 
Utifrån krav och förväntningar på enskilda spelare går det såklart inte att bortse från att nämna Alexander Kacaniklic och Vidar Örn Kjartansson från matchen senast. Kacaniklic var ganska anonym innan han byttes ut medan Kjartansson befann sig på rätt plats men inte hade skärpan med sig i avslutslägena. Både Billborn och islänningen var inne på att missarna förmodligen har att göra med att han fortfarande saknar matchform och att flytet och självförtroendet kommer med tiden och att det bara är en tidsfråga innan han hittar nätet.
 
Diskussionen om det centrala mittfältet känns det som vi kan lägga åt sidan då Stefan Billborn verkar ha bestämt sig för att spela Mads Fenger bredvid landsmannen och kaptenen Jeppe Andersen. Det innebär att Kossounou Odilon får fortsatt förtroende bredvid David Fällman. Odilon hade en jobbig första halvlek mot Kalmar med allt för många bortslagna passningar och som olycksfågel vid Kalmars ledningsmål när han halkade och missade markeringen på målskytten Nils Fröling. 
 
Motståndaren Helsingborg har inlett sin comeback i Allsvenskan med att vinna med klara 3-1 hemma mot IFK Norrköping och förlora borta mot BK Häcken med 2-1. En ganska stark inledning för en nykomling men å andra sidan är det inte vilken nykomling som helst. Det är en sällsynt rutinerad nykomlingstrupp som Heif har till sitt förfogande med spelare som Andreas Granqvist, Markus Holgersson, Mohammed Abubakari, Alexander Farnerud, Wanderson och Rasmus Jönsson. Dessutom finns det ytterligare ett välbekant ansikte i Heifs trupp i Johan Persson som fortfarande finns i många bajares hjärtan efter en fin tid i Bajen med uppflyttning och efter fina mål i derbyn mot både AIK och DIF. Heif får till dagens match dock klara sig utan sin ordinarie målvakt Pär Hansson och fjolårets skyttekung Andri Runar Bjarnason som båda saknas pga skador.
 
Senast lagen möttes var i Allsvenskan 2016 då Hammarby vann vårmötet med 5-1 efter bland annat tre mål av Erik Israelsson. Returmötet på Olympia vanns även det av Bajen efter ett sent mål av Romulo Cabral. Låt oss hoppas vi får se något liknande ikväll.
 
Forza Bajen!
Läs hela artiklen på Svenskafans