Inför Djurgårdens IF - IFK Göteborg: Svår bortamatch mot formstarkt motstånd

Svenskafans

för 2 månader sedan

Efter en skakig start på säsongen i form av matchen mot AFC så tog Blåvitt en välförtjänt trepoängare mot Elfsborg och det blåser positiva vindar på kamratgården just nu. Djurgården inledde säsongen med ett kryss hemma mot Sundsvall vilket sett till Sundsvalls insats i år får ses som ett acceptabelt resultat. I andra omgången var det Örebro som stod på tur och DIF stod för en dominant insats där Aslak Fonn Witry var det stora utropstecknet. De senaste tre matcherna mot DIF har alla slutat i förlust, det är dags att vända den trenden.

IFK Göteborg
Efter den tunga starten mot AFC var det ett mer fokuserat Blåvitt som tog sig an Elfsborg inför drygt 18000 supportrar på Ullevi. Ett par dagar innan matchen blev det klart att Lasse Vibe återvänder till klubben och det fanns en positiv andra både kring laget och supportrarna. Men starten på matchen var svag och spelet påminde väldigt mycket om det Blåvitt vi såg kämpa för överlevnad förra säsongen. Matchen skulle dock komma att vända totalt efter fint mål av Paka och ett ännu finare förarbete av Benjamin Nygren. Den unge 17-åringen som redan förra året mot Örebro visade sina framfötter hade en otrolig match och stod för ett mål och två assist mot ett Elfsborg som totalt tappade tron efter två snabba mål i första halvlek.

Det fanns mycket att glädja sig åt efter det starka slutresultatet men det är viktigt att notera den svaga inledningen på matchen och jobba för att förebygga samma insatser i framtiden. Ett bättre lag som Djurgården kommer att straffa Blåvitt om man spelar så pass tafatt och passivt och det kommer krävas mycket mer framförallt defensivt i de kommande matcherna. I matchen mot DIF kommer hotet från kanterna vara stort och Wernersson kommer få fullt upp med att försöka stoppa Witry och Ring från att komma förbi på vänsterkanten. En 3-4-3 uppställning kan därför vara att föredra för att kunna avlasta våra ytterbackar lite mer och stärka upp backlinjen mot ett ganska stort hot i Buya Turay.

Sett till truppen så är Calisir redo för spel efter skadan han drog på sig i matchen mot Elfsborg. En annan som är med i truppen är Lasse Vibe som kommer matchas in långsamt i takt med att han bygger upp sin form, ett inhopp är inte orimligt att förvänta sig i denna matchen.

Djurgårdens IF
Efter en relativt bra inledning mot Sundsvall städade Djurgården enkelt bort matchen mot Örebro med en 3-0 vinst där högerbacken Aslak Fonn Witry var det stora utropstecknet. Norrmannen stod för två mål och höll en riktigt hög nivå matchen igenom men gick av fredagens träning med en skada och kommer inte delta i matchen på måndag. Utöver Aslak så saknas Jacob Une Larsson, Alexander Abrahamsson och Edward Chilufya på grund av skada.

Djurgården utnyttjar sina kantspelare väldigt fint och Blåvitt har mycket att tänka på när dom ställs mot Bärkroth, Buya Turay och Ring längst fram i planen. Astrit Ajdarevic som var ryktad att vara på väg till IFK Göteborg under en längre tid gick istället till DIF och har matchats in långsamt men mot Örebro spelade han 73 minuter och stod för en stabil insats.

Troliga startelvor
IFK Göteborg (3-4-3): Anestis; Calisir, Da Graca, Starfelt; Wernersson, Erlingmark, Barny, Ohlsson; Kharaishvili, Söder, Nygren
Tränare: Poya Asbaghi

Djurgårdens IF(4-3-3): Bråtveit; Käck, Berg, Danielsson, Fonn Witry; Ajdarevic, Karlström, Ulvestad; Bärkroth, Buya Turay, Ring
Tränare: Kim Bergstrand

Avspark: Måndag 19:00
Arena: Tele 2 Arena, Stockholm
Domare: Glenn Nyberg
TV: C More Fotboll
Läs hela artiklen på Svenskafans