Inför Djurgården - Häcken: Semifinal = lördagsfest

Svenskafans

för 2 månader sedan

Regerande cupmästarna Djurgården slog ut Hammarby i söndags på straffar och nu väntar alltså BK Häcken på Tele2 Arena. En ovanlig men härlig matchdag i form av lördag med avspark 18:15.

Häcken som slutade femma i Allsvenskan förra säsongen har imponerat under årets upplaga av cupen. Laget från Hisingen vann sin grupp med full pott och 11-1 i målskillnad. I kvartsfinalen slog man lokalrivalen GAIS med 4-1 där fjolårets skyttekung Paulinho blev utvisad efter två gula kort. Det sista gula kortet fick anfallaren efter misstänkt filmning i straffområdet. En domarmiss som resulterade i att Paulinho blev av med sitt andra gula kort i efterhand och därmed är tillgänglig för spel mot Djurgården. Dock saknar Häcken den skicklige mittfältaren Daleho Irandust.
– Det blir första bortamatchen för oss i år där det kommer vara riktigt mycket publik. Samtidigt kommer det också vara bättre motstånd och mer tryck från läktaren jämfört med tidigare, säger rutinerade försvararen Rasmus Lindgren till Häckens hemsida.

”Strået vassare än Hammarby”
Djurgården som spelade 120 minuter plus straffar mot Hammarby har tränat förhållandevis lätt under veckan. Edward Chilufya skadade sig i derbyt och missar lördagens semifinal. Det gör även Erik Berg som ännu inte är tillgänglig för spel. I övrigt har Djurgården en fullt frisk trupp. Det betyder att Astrit Ajdarevic är tillbaka i spel, men han lär inleda på bänken.
– Hammarby kanske var lite sura för att jag sa tidigare att Häcken var ett hack upp jämfört med Hammarby. Men just nu skulle jag nog påstå att de är strået vassare om man ser till det senaste halvårets prestationer. Framför allt är de väldigt spetsiga offensivt och om man tillåter det att bli en sådan Hawaii-fotboll som det blev i andra i slutet på matchen mot Hammarby då får man problem mot Häcken. De är otroligt skickliga i omställningsspelet så det ska vi helst undvika. Annars fanns det mycket som var bra mot Hammarby. Vi hade ett bra presspel nästan hela tiden, när det då inte var Hawaii, och även en del speluppbyggnad som var helt okej. Kan vi städa bort de dummaste bolltappen som kommer vid trötthet så kommer det här att bli ett till steg framåt, säger tränare Thomas Lagerlöf till Djurgårdens hemsida.

Trolig startelva
Bråtveit
Witry, Une Larsson, Danielson, Käck
Ulvestad, Karlström, Walker
Ring, Turay, Bärkroth

I skrivande stund är över 6 000 biljetter sålda till matchen. Vinnaren går till final och möter vinnaren mellan AIK och AFC Eskilstuna. Finalen spelas torsdag 30 maj. Vilket lag som får hemmaplan lottas under allsvenska upptaktsträffen tisdag 19 mars.

Djurgården - Häcken
När? Lördag 16 mars klockan 15:15
Var? Tele2 Arena
Domare? Glenn Nyberg
Läs hela artiklen på Svenskafans