JUST NU – EKWALL: ”Finns ett bud tvekar inte Djurdjic att dra”

Fotbolldirekt

för 2 månader sedan

Hammarby ser ut att göra en rockad i anfallet – Nikola Djurdjic ut och Vidar Örn Kjartansson in. Den förstnämnde ryktas göra Zlatan Ibrahimovic sällskap i LA Galaxy och den sistnämnda väntas ansluta från FC Rostov.

Väljer Djurdjic att lämna nu kanske inte det kommer som en skräll trots allt. Formen under försäsongen har varit allt annat än bra. Straffmissen senast mot Djurgården – var det spiken i kistan för den här gången i Hammarby för den frispråkige serben.

Om det blir en flytt till Los Angeles för spel i LA Galaxy är kanske det bara fullt rimligt.
– LA Galaxy har stora anfallsproblem och Djurdjics agent har sedan tidigare en god relation med Galaxy. Och finns det ett konkret bud tror jag inte Djurdjic tvekar att dra till Los Angeles. Av flera skäl, säger FD:s krönikör Patrick Ekwall.

Vilken påverkan får det på Hammarby?

– De mister i sådana fall en notorisk målskytt och en ledare som ställer höga krav på sin omgivning. Möjligen lite för höga för att passa alla.

Hur mycket tror du det omtalade nattklubbsbesöket spökar?

– Den har åtminstone blivit lite av ett ok för honom och som – så länge han spelar i Sverige – kommer att förfölja honom, oavsett om han var på samma ställe av ren tillfällighet eller inte. Jag tror inte att det är en händelse som avgör om han lämnar eller inte, men det kan såklart spela in till viss del om det finns en öppning för en eventuell flytt.

Vilket intryck fick du av Djurdjic när du träffade honom, både framför och bakom kameran?

– Jag känner inte honom, men som intervjuobjekt är han väldigt bra. När vi sågs gav han ett oerhört samlat intryck. Jag gillar att han är öppen med sina känslor, att han inte har problem att ta en konflikt. Jag gillar också att samtala med idrottsmänniskor som har en intressant historia att berätta och som har lite djup i sin analytiska förmåga.

Önskenamn att ersätta?

– Jag har inga önskningar till några klubbar, det är inte riktigt min uppgift. Det ser ju ut som om Jesper Jansson redan löst Vidar Örn Kjartanson på lån från Rostov. Jag såg honom en halvlek mot Östersund i Rostov och han håller bra allsvensk klass. Väldigt dyr sannolik, men har kapacitet att vara värd priset.

PEDER VENSETH

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt