JUST NU – PÅ FD: Dramat om forne MFF-stjärnan – ”Örn borde välja Bajen”

Fotbolldirekt

för 2 månader sedan

– Det är en otroligt bra spelare vi pratar om och ett namn a l l a allsvenska klubbar ska vara givet intresserade av. Detta gäller även Malmö FF, även om det är oklart om MFF försökt, eller försöker. Men totalt sett när jag sätter mina betyg här så ser man ju varför han borde välja Hammarby, enligt mitt sätt att se det, säger FotbollDirekts krönikör.

Vidar Örn Kjartansson gick för ett par vintrar sedan som en av de tio största allsvenska affärerna genom tiderna.
Maccabi Tel Aviv betalade MFF hela 41 000 000.
Islänningen hade ju då en längre period varit överlägsen med 29 mål det året, 14 av dessa i MFF och resten i Israel den säsongen.

Sedan dess har han emellertid varit långt i från mediauppmärksamhet här i Sverige, till nu. Det var ju bara här om dagen som Expressen uppgav att den isländske stjärnan förhandlar med Djurgården och bilden av att en lösning är mycket nära. Men på bara 48 timmar så skulle det bli mer av Örn i rubrikflödet när samma tidning gick med att han nu plötsligt var nära ärkerivalen Hammarby.

LÄS: ÅRETS MEST GALNA FRÄCKIS AV BAJEN ? – BEREDD ATT GÖRA BLIXTAFFÄR

Hur det nu än ligger till med det så är det ett väldigt stort hemvändarnamn som kan vara på gång – och två av Sveriges största klubbar ser aktuella ut.
FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg får här fem frågor där han ska betygsätta från 1-5 ett antal olika punkter som går ut på att komma fram till vilken klubb som vore det bästa för den 29-årige islänningen.

Anfallspartners i Djurgården?
Betyg: 3.

Magnus Österbergs kommentar:
– Hur ska Dif spela? Ska man flytta Buya? 4-3-3 eller 4-4-2? Blir det en, två eller tre forwards? En jättejätte bra forward men lite för många frågetecken för högsta betyg.

Anfallspartners i Hammarby?:
Betyg: 4.

Magnus Österbergs kommentar:
– Jag känner att i Hammarby handlar det mycket mer om en anfallare. Inget snack om att en central forward är mer värdefull för Hammarby, än Djurgården. Lägg där till att Djurdjic ju ryktas kunna vara på väg bort. Man ska komma i håg att Dif handplockat en forward av hög klass – medan Bajen samtidigt kan vara på väg att mista sin nummer ett.

Passar i Djurgårdens spelmodell?
Betyg: 5.

Magnus Österbergs kommentar:
– Men en sådan här bra spelare passar i vilket system som helst som är av spelförande sort. Och Dif vill ju spela så. Ensam eller i duo, spelar knappast någon roll för en typ som Vidar Örn. Och sett till vad han har bakom sig i killar som Astrit, Karlström och Ulvestad och även Walker, så vore ju Dif så vis inte fel.

Passar i Hammarbys spelmodell?
Betyg: 5.

Magnus Österbergs kommentar:
– Samma här som kring kommentaren om Djurgården. Med namn som Jeppe Andersen och Tankovic och Kacaniklic så finns all uppbyggnad här också.

Vilken status skulle han få i Djurgården?
Betyg: 4

Magnus Österbergs kommentar:
– Djurgårdens behov är ju inte lika stort. Men en anfallare av internationell klass smäller ju högt överallt. Å andra sidan har man redan tagit både Buya och Astrit, väldigt offensiva spelare…

Vilken status skulle han få i Hammarby?
Betyg: 5.

– Den skulle bli maximalt. Inte minst Bajens isländska traditioner. Men som mest skulle hans värde växa genom att Djurdjic framtid alltså ser osäker ut. Hammarby m å s t e ju ta ett tungt namn på det viset. Ja, hans ställning skulle sannolikt bli snäppet starkare i Bajen.

Hur ser du själv på var du personligen skulle känna att det vore mest spännande att se honom?
– Djurgården har ju som sagt fått sin Buya och Astrit. Två jäkligt offensiva namn. Skulle Dif ta Örn så skulle det handla om att krydda upp extra.

– I Bajen känns behovet alltså starkare. När det kommer till Hammarby så är deras behov lite tydligare. Ja, jag känner så. Det tillsammans med det komplicerade och nerven kring en sådan som Djurdjic. Det känns helt enkelt mer på tapeten att behovet efter något nytt anfallsmässigt är större hos Bajen.

Djurgården: 4.
Hammarby: 5.

TOTALT: 
Djurgården 16 – Hammarby 19 poäng.

 

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt