Uppmanar Kjartansson välja Bajen framför Djurgården: ”Om du vill ha mer än 6 000 på läktarna…”

Fotbolldirekt

för 2 månader sedan

Vidar Örn Kjartansson är på väg bort från ryska Rostov. Det finns nu en möjlighet att få loss den isländska anfallaren, som var i Malmö FF 2016.

Kjartansson sitter på ett sanslöst målfacit de senaste åren: 14 ligamål på 20 matcher i MFF och 26 ligamål på 46 matcher i israeliska Maccabi Tel Aviv, som han värvades till från Malmö. Dessförinnan 25 mål på 29 matcher för norska Vålerenga 2015.

Nu har han emellertid hamnat vid sidan av i Rostov, och kan lämna klubben på lån. Expressen uppgav i dagarna att Djurgården kontaktat Kjartansson. Men Hammarby uppges ha gett sig in i leken – i går uppgav samma tidning att Bajen budat över Djurgården och en affär är nära.

En som vet var han vill se Kjartansson i för tröja, det är Birkir Már Saevarsson. Högerbacken som var i Hammarby 2015-2017 och bofast i isländska landslaget. I en twitterkonversation där även Kjartansson är inpingad så uppmanas Saevarsson pusha sin landsman att välja Bajen. Saevarsson svarar så här:

Noterbart att denna var en av endast 85 tweets från Saevarsson. Inte lika ettrig på sociala medier som på högerkanten på fotbollsplanen uppenbarligen.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt