JUST NU – PÅ FD: Buyas höga målsättning i Djurgården – ”Vinna skytteligan och pris som Allsvenskans bästa”

Fotbolldirekt

för 3 månader sedan

Mohamed Buya Turay åkte på en lårkaka i genrepet mot Lilleström och missade därefter lördagens cuppremiär mot Frej.

Men Buya är nu tillbaka i träning och han fanns med under hela torsdagsträningen på Tele2 Arena, som FD bevittnade på plats. Han hann bland annat med ett fint mål under tvåmålet efter snyggt förarbete av Edward Chilufya.

Efter träningen gav han klartecken för spel i morgonens cupmatch mot Hässleholm.

– Det känns bra igen. Jag fick en smäll i träningsmatchen mot den norska klubben (Lilleström). Men nu känns det bra, jag var med hela träningen. Så jag är glad att vara tillbaka. Jag hoppas att det är klart med skador nu, jag vill inte missa några matcher, säger han till FD.

Så om det är upp till dig så spelar du på lördag? 

– Ja, jag är redo. Allt kändes bra under träningen i dag (läs i går). Det känns bra i kroppen och i benen.

Hur har första tiden i Djurgården varit? 

– Det har varit fantastiskt. Det känns bra, jag känner att jag kommit hem. Det är en bra klubb med en bra ledning.

Vad säger du om laget och dina nya lagkamrater? 

– Det är bara bra killar, allihopa. Vi är som en familj. Sedan, ibland på planen så är det starka känslor och det kan gå hett till ibland (skratt). Men utanför planen är det bra stämning, säger Buya och berättar om sina målsättningar:

– I fotboll, man kan alltid få skador. Men jag ska göra allt jag kan göra. Det kommer bli en överraskning den här gången. Inte en negativ överraskning utan en positiv överraskning, säger han och fortsätter:

– Jag vill vara kvar här hela säsongen, jag vill inte lämna mitt under säsongen som i fjol. Jag vill vinna skytteligan den här gången och vinna utmärkelsen som Allsvenskans bästa spelare. Det är mitt mål, och det är därför jag är här. Jag tänker inte lämna innan dess.

Och ta Djurgården till guldet? 

– Ja. Att vinna guldet åt klubben, och ta dem till Europaspel, Champions League eller Europa League. Det är mitt mål för klubben. Jag är här på lån, men jag känner att jag vill göra stora saker med klubben.

I morgon väntar alltså division 2-laget Hässleholm på bortaplan.

Vad vet du om det laget? 

– Ingenting. Är det ett svenskt lag? säger han och skrattar. Nej men jag vet ingenting om dem.

FOTNOT: När Dif släppte truppen till cupmatchen mot Hässleholm så visar det sig att man väljer att vila Buya Turay från spel.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt