Djurgårdens IF

Eriksson inför Linköping "Fortsätta att göra samma saker"

Svenskafans

för 1 år sedan

Örebro Hockey avslutade förra veckan med två urstarka segrar i back to back mötet med Djurgården. Nu gäller det att ladda om för Närkingarna när Linköping gästar Behrn Arena under onsdagskvällen där också stjärnmålvakten Jhonas Enroth kommer att göra debut hos Närkingarna. Enroth värvades in under de sista timmarna på transferfönstret i fredags och anslöt närmast från KHL-klubben Dinamo Minsk.Örebros segrar mot Djurgården gör att laget nu har tagit sig över kvalstrecket och har ett försprång på 3 poäng mot Mora som innehar 13:e platsen. Laget har också imponerat på hemmaplan den senaste tiden med fyra raka segrar i Behrn Arena.  

-För våran del så handlar det mycket om att ladda om från de här matcherna mot Djurgården. Att fortsätta att göra samma saker. Dels med vår arbetsinsats där vi jobbade hårt i de här matcherna och rent taktiskt är det ju mer att fortsätta med samma saker. Att vara på rätt sida, jag tyckte att vi spelade oss ur från egen zon på ett bra och enkelt sätt. Sedan tyckte jag också att vi valde tillfällena när vi skulle sätta press och när vi skulle hålla ihop laget och spela lite mer mittzonspress så att säga. Att fortsätta med de sakerna är liksom grunden på något sätt sade Örebros huvudtränare, Niklas Eriksson till SvenskaFans.

"Går lite fortare i SHL"
Kommer Enroth att stå imorgon?
-Ja det är tanken.
 
Hur blir det för honom som målvakt att komma in i SHL med lite annorlunda spel och vinklar jämfört med i KHL?
-Det är en ganska svår fråga att svara på tycker jag. När jag pratade med Jhonas (Enroth) efter träningen så sade han att det var en lite skillnad i tempot i träningen tyckte han. Om man jämförde med KHL, vi hade lite övningar i PP att det gick lite fortare. Det är min känsla att rent generellt så är KHL en liga med skickligare spelare men det går lite fortare i SHL. Men för en målvakt så har ju han ändå stått i NHL och där går det ju ännu snabbare. Jag tror liksom inte att det ska vara några större problem.

På tisdagen fanns alla spelare förutom Tom Wandell tillgängliga. Han kommer dock att finnas med i spel under morgondagen.
Annars med laget imorgon, kommer ni att formatera det som senast mot Djurgården?
-Ah, tanken är att spela samma lag. Alla är redo att spela.
 
Vad är kännetecken för Linköping som motståndare?
-Jag tycker på något sätt att de har en bra offensiv. De har ju några riktigt offensivt skickliga backar i Billins och Lukas Bengtsson som framför allt sticker ut där. Sedan så tycker jag också att de har en bra offensiv. När de får bygga upp sin fart och komma på ingångar då tycker jag att de är bra med Roy, Little och Sörensen. De spelarna är ändå skickliga i anfallsmomenten tycker jag. Det är väl det som sticker ut i deras spel.

"Tunga skador för gästerna" 
Gästerna från Linköping är just nu placerade på en 11:e plats i tabellen med 62 inspelade poäng på 42 matcher. Laget kommer senast från en 3-0 förlust borta mot Färjestad i lördags. Laget fick då storstjärnan Broc Little tungt skadad. Amerikanen har också tidigare under säsongen varit på skadelistan och har endast spelat 26 matcher under säsongen.    
-– Det är förmodligen en hjärnskakning han ådragit sig, tyvärr, säger tränaren Tommy Jonsson till Corren på måndagen.

Man har också fortsatt backen Eddie Larsson på skadelistan, även han på grund av en hjärnskakning. Sedan tidigare saknas också Matthias Bäckman på backsidan samt centern Sebastian Karlsson på skadelistan. Och just skadorna har ställt till det för Östergötarna som bara har vunnit en av de senaste fem matcherna. Den segern kom innan uppehållet den 2:a februari när laget besegrade Skellefteå med 2-4. Laget har allstå startat om med fyra raka förluster efter uppehållet. 

Gästerna ser dock ut att få tillbaka forwarden Nick Sörensen i spel efter hans skadebekymmer. Poängbäst hos gästerna är centern Derek Roy som har mäktat med 34 poäng på 39 matcher. Tittar vi till lagets spel i special teams så har man haft en effektivitet på 21,67% i powerplay vilket är sjätte bäst i serien. Även i spelet i boxplay har man varit stabila med en penalty killing på 83,58% vilket är femte bäst i ligan. I målet kommer man troligen att ställa Jonas ”Monstret” Gustavsson som har haft en sammanlagd räddningsprocent på 91,74% vilket är 7:e bäst i ligan.  
 
Lagen har mötts inbördes vid tre tillfällen tidigare där samtliga möten har gått till förläggningspel. Örebro vann det första mötet i Behrn Arena med 3-2 samt även det andra mötet lagen i mellan i Saab Arena med 3-4. Linköping fick dock revansch senast när lagen möttes senast den 17:e januari när Örebro tappade en tidig 0-3 ledning och föll med 5-4.    
 
Vad: SHL Omgång 43 Örebro-Linköping
Var: Behrn Arena, Örebro
När: onsdag 19:00
Hur: Följ matchen direkt på SvenskaFans med start 18:20