AVSLÖJAR: Stjärnan beredd att komma hem – vill till Djurgården

Fotbolldirekt

för 6 månader sedan

Djurgården tar nu namn på ett helt annat sätt än sedan ett år tillbaka.
Kritiken fanns på ett tungt vis i fjol när namn på namn försvann, utan att Dif tog något nytt större. Av olika anledningar gick det inte i lås, har sportchef Bosse Andersson tidigare berättat.

Kritiken fanns även inifrån från inte minst ett namn som Jonas Olsson.

Nu svänger Dif den mindre smickrande bilden – och man gör det rejält.
Två norska ansedda nyförvärv innan jul, följt av Buya Turay i januarifönstret och nu helt nyligen Astrit Ajdarevic namn.

Men inte nog med det.
Nu kan så även Magnus Eriksson vara på gång.
Enligt FotbollDirekts källor så har nu stjärnan för första gången slutgiltigt öppnat för en hemflytt.
Eriksson uppges för FD ha meddelat Dif att han är beredd att bryta med Earthquakes för att nu komma tillbaka – om det bara går att lösa det ekonomiska med amerikanerna, samt att för egen del förhandla fram ett kontrakt som på ett rimligt vis kompenserar honom för den förlust han gör om hans kontrakt bryts i förtid.
Ja, ni förstår det handlar om pengar och frågan är hur långt Djurgården är beredda att gå – och hur långt Eriksson är det för att möta Dif?

LÄS: ”DET HÄR ÄR SUPERSPÄNNANDE FÖR DJURGÅRDEN”

Man ska som exempelvis komma i håg att San Jose tog Eriksson för snart ett och ett halvt år sedan från Djurgården för 12 000 000, samtidigt som mittfältaren tjänar över 400 000 i månaden.
Stora pengar med tanke på att närmare två år ännu återstår av hans kontrakt med MLS-klubben.

Utvecklingen kring Magnus Eriksson är logisk.
Dels för den katastrofala säsong Kalifornienklubben gjorde (sist i hela MLS) –  men också för hur huvudpersonen själv i oktober förra året uttryckte han sig så här om Dif.
”Vi har en jättebra relation och det har jag också med många spelare. Vi vet exakt var vi har varandra. Vad som händer i framtiden får vi se. Jag vet vad jag vill. Djurgården kommer alltid ha en plats i mitt hjärta. Jag har en vision om att en gång dra på mig djurgårdströjan igen. Det är min vision. Jag vill inte vara 37 år då, utan jag vill kunna bidra. När det händer får vi se”.

Bosse Andersson strök sedan även personligen under möjligheter med stjärnan när han i november lät sig intervjuas så här om MLS-proffset:
”Han är hemma i Sverige nu och det klart att han har starka band till Djurgården. Det är några pusselbitar att lösa och framför allt har han två år kvar på kontraktet”.

Andersson fortsatte med att konstatera att vi får se när det kan hända, om det blir redan under vintern eller i kommande sommarfönster. Det återstod att se, enligt Dif-generalen.

Men inte nog med det. Så sent som i förra månaden så kom en flirt igen från San Jose-proffset, denna gång till Sportbladet:
 ”Djurgården har blivit mitt hem”.

 

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt