Inför Djurgården-Timrå

DIF Hockey

för 6 månader sedan

Viktiga poäng står på spel i kvällens match mot Timrå. Vinner vi kan vi än en gång röra oss uppåt i tabellen.

Det var inte allt för länge sedan som vi gästade Timrå i NHK Arena. Då klev Niclas Bergfors fram som räddaren i slutskedet av matchen. Hans mål kom efter ett fantastiskt förarbete av Sebastian Strandberg. Ikväll kommer Basse och Berget klara sig utan sin trogne kedjekamrat Henrik Eriksson. Hank har en skadekänning och Robert Ohlsson väljer att vila honom så att han kan återhämta sig helt till slutet av säsongen.

Det i sin tur kan mycket väl öppna upp för Mattias Guter. Än så länge är det oklart ifall Guter kommer att debutera ikväll eller inte. Robert släpper laget en timme innan matchen som vanligt. Men Guter är sugen på att spela och fansen är sugna på att se Guter.

Samtliga matcher mot Timrå, den här säsongen, har slutat i vinst. Målrika vinster och nu när Emil Bemström är så het (tre mål i landslaget förra veckan) kommer Timrå vara extra försiktiga med att hamna i numerärt underläge.

Robert Ohlsson har pratat inför matchen om att han inte vill att det ska vara samma typ av Hawaii-liknande ishockey som det har varit i de föregående matcherna mot Timrå men om han får rätt? Det får vi reda på ikväll.

Tre saker att hålla koll på:

Emil Bemström - Nu har han tagit sådana stora kliv att till och med lagkamraterna mer eller mindre räknar med att 19-åringen ska vara det extra hotet framåt. Självförtroendet är på topp. GE HAN PUCKEN!

Kvällens målvakt - Timrå är bra på att göra mål. Det har de visat tidigare och det vet de om. De kommer att sätta press på oss under matchens gång och då hoppas vi att målvakten som vaktar kassen ikväll har en bra dag.

Tekningar - Petteri Wirtanen vinner 60,28% av sina tekningar. Det är bara Joel Lundqvist i Frölunda som är bättre (60,68%). Petteris skicklighet gör att han både ingår i boxplay - och powerplayspelet. Det är inte alltid laget som tekar bäst som vinner matcherna. Men vinner man tekningarna har man ett bra läge att vinna matcherna. Fråga Daniel Brodin.

Ni kan fortfarande köpa biljetter till matchen! Nedsläpp 19.00 - Biljettlänk!

Läs hela artiklen på DIF Hockey