Sportchefen hemlighetsfull om möjliga förstärkningar inför deadline day "Vi får se"

Svenskafans

för 6 månader sedan

På fredag den 15:e februari klockan 23:59  stänger det svenska transferfönstret för att värva spelare inför slutspurten av serien. Örebro som ligger på en 12:e plats i tabellen med ett försprång på 2 poäng mot Mora på fel sida av kvalstrecket.
Laget fick under januari månad sin nyckelspelare Aaron Palushaj skadad och som ser ut att missa den resterande delen av säsongen. Även lagets burväktare Eero Kilpeläinen drabbades av en skada straxt före årsskiftet vilket tvingade honom till en operation.

Den finska burväktaren har dock börjat träna och kommer troligen att göra comeback under nästa vecka -Statusen är ändå bra, den här veckan är väl tveksam. Det kan vara att han kan spela i någon av matcherna mot Djurgården. Det troliga är ändå att han är fullt tillgänglig under nästa vecka. Så ser prognosen ut sade Eriksson till SvenskaFans under måndagens träning.
 
Örebro har tidigare flaggat för att man har varit på jakt efter en målvakt och det är också den positionen som Eriksson vill se att man prioriterar.
 -Det har vi sagt hela tiden med att vi letar efter en målvakt i nu med att vi är i den situationen om vi är. Och det har vi gjort under en längre tid. Vi har ju haft egentligen en målvakt under en längre period och fortfarande så vi ju inte om Eeros skada håller. Det hoppas och tror vi men vi kommer inte att riskera det och stå med bara en målvakt. Det klart att vi tittar efter en målvakt sade Eriksson till SvenskaFans under måndagen.
 
SvenskaFans valde därför att ringa upp Örebros sportchef Niklas Johansson för att höra hur tankarna går såhär sista veckan innan fönstret stänger.
 
Hur är läget såhär sista veckan innan transfer deadline?
-Det är bra.
 
Är det mycket att göra?

-Ja det finns lite grann att pyssla med.
 
Vill ni som klubb få in något mer?
-Ah vi får se, du kommer inte att få så mycket ur mig.
 
Vilka positioner är det som ni skulle vilja förstärka, jag pratade med Niklas Eriksson igår som helst ville få in en målvakt, är det något ni tittar på?

-Ah, vi kollar där också.
 
Hur vill man agera som sportchef när man går in mot en deadline day, väljer man att avvakta till sista minuten eller vill man ha det klart så snabbt som möjligt?
-Om man ska ha in någonting så vill man ju ha det klart så fort som möjligt. Men sedan är det inte alltid att det blir så.
 
Örebro gjorde tidigare en så kallad trejd med Malmö där backen Marcus Björk värvades till skånelaget och där Malmös, Stefan Warg värvades till Örebro.  
Om ni skulle genomföra en övergång, är det då mest troligt att det blir en trejd som tidigare eller en ren övergång?
-Det kan jag inte kommentera riktigt ännu. Jag kommenterar ingenting egentligen.
Läs hela artiklen på Svenskafans