Spelarbetyg efter Beijer Hockey Games

Svenskafans

för 5 månader sedan

Betygsskala 
5 = Mästerlig
4 = Mycket Bra
3 = Bra
2 = Godkänd
1 = Dålig

Adam Reideborn – Betyg: 3
Är den målvakt i truppen som får mest speltiden den här gången. Gör en strålande insats mot Ryssland och är en stor anledning till att Sverige slutligen vinner med 4–2. En räddningsprocent på 94,12 skojar man knappast bort – och Reideborn motade 32 av ryssarnas 34 skott. Följde sedan upp med en betydligt tyngre historia mot Finland. 76,19 i räddningsprocent är svidande siffror på många sätt: och dessutom lyckades han inte kliva fram i straffläggningen och göra de avgörande räddningarna. Får ändå en trea i betyg, eftersom stormatchen mot Ryssland höjer helhetsbilden. Även om han föll igenom mot Finland finns det goda chanser att Reideborn blir en av målvakterna som får chansen att åka till VM. Men det lär bli en fortsatt tuff resa hela vägen fram till den slutgiltiga uttagningen. 

Antal matcher: 2
Räddningsprocent: 88,89%

Tom Nilsson – Betyg: 3
Får förtroende i Tre Kronors backlinje i matcherna mot Ryssland och Finland och matchas i både tredje- och förstakedjan under turneringens gång. Är inne på två mål framåt, samt två mål bakåt. Spelar stabilt i egen zon – och är även med i den offensiva delen när tillfälle ges. Plockar upp en passningspoäng i segermatchen mot Ryssland efter att han skickat en projektil mot mål, vilket åter igen bevisar att hans anfallsegenskaper blir allt mer förfinade. Får knappast de stora rubrikerna för sitt slit: men gör ändå jobbet fullt ut. Allt som allt en stabil turnering från Nilssons sida. 

Antal matcher: 2
Antal poäng: 1 (0+1)

Jakob Lilja – Betyg: 2
Jodå, han kämpar på under turneringens gång. Men den där rejäla urladdningen som han fick under Karjala Tournament blev det aldrig nu på hemmaplan. Skickade bara ett enda skott på mål under sina två matcher, vilket tyvärr är ett underbetyg för Lilja. Fick vila i matchen mot Finland – och Joakim Nygård klev in på hans plats i förstakedjan. Kändes ändå välbehövligt för Lilja, som har spelat galet mycket matcher den här säsongen. Noterades annars för en passningspoäng på Isac Lundeströms viktiga 3–2-mål mot Ryssland, och det var ett fint förarbete från djurgårdarens sida. Frågan är om det räcker för Liljas del för att vara med och slåss om en plats till VM? Just nu känns det tveksamt, även om han då och då blixtrar till med fina prestationer. 

Antal matcher: 2
Antal poäng: 1 (0+1)

Jonathan Davidsson – Betyg: 3
Trummar på med sin snabba anfallsishockey och ställer, även på internationell nivå, till en hel del problem för motståndarnas försvarsspelare. Avlossar totalt fyra skott på mål under sina tre matcher, vilket kanske är något i underkant för en spelare av Davidssons kaliber. Men trots den skrala skottskörden lyckades han ändå få dit en puck i nätmaskorna i mötet med Tjeckien. Visserligen var det ett tröstmål, men trots det starkt av Davidsson att producera framåt i ett sådant avslaget läge. Visst, man förväntar sig alltid mycket poäng av anfallaren. Men det kan vara värt att poängtera att han endast är 21 år gammal och att hans resa i Tre Kronor bara har börjat. Dessutom var det fint att se honom täcka skott i matchen mot Finland. Bra krigarinställning, minst sagt. 

Antal matcher: 3
Antal poäng: 1 (1+0)

Emil Bemström – Betyg: 5
Hur ska man ens försöka beskriva Bemströms säsong utan att orden faller platt till marken? Gör alltså sitt första mål någonsin i Tre Kronor i sin debut efter endast två minuters speltid. Följer sedan upp med två baljor mot Finland. Röstas därefter fram till turneringens bästa forward, vilket säger det mesta om det avtryck anfallslöftet gjorde under sina framträdanden. En femma kanske låter lite väl högt i betyg, men helt ärligt går det inte att önska sig mer av en 19-åring i ett sådant här sammanhang. Bemström kör verkligen skiten ur den här säsongen – och vi alla älskar verkligen det vi ser. 

Antal matcher: 3
Antal poäng: 3 (3+0)
Läs hela artiklen på Svenskafans