Veckans hiss och diss #20

Svenskafans

för 5 månader sedan

VECKANS HISS

Bemströms magi i Tre Kronor
19-åringen fortsätter att trollbinda en hel hockeyvärld med sitt knivskarpa målskytte. Det dröjde endast två minuter och 25 sekunder innan den första pucken i Tre Kronor-tröjan satt i Tjeckiens nätmaskorna. Sedan fyllde han på med ytterligare två mål i matchen mot Finland. Ja, det är inte speciellt svårt att förstå att Bemström är något alldeles extra. Att han är förlorad till NHL redan nästa säsong känns väldigt givet, även om ingenting är officiellt ännu. 

Löftenas viktiga kontraktsförlängningar
Djurgården har den här säsongen luftat flera av sina juniorer i SHL-sammanhang. Ett par av dessa är Albin Grewe och Tobias Björnfot. Duon har klivit in och gjort det stabilt i Sveriges högsta liga och visat att de har potential att etablera sig på allvar i framtiden. Under förra veckan belönades därför anfallaren och backen med varsitt kontrakt, vilket betyder att de stannar till klubben 2021. Ett viktigt och smart drag från sportchefen Joakim Eriksson.

Guters spännande intåg i laget
Det hade tisslat och tasslats om en övergång till Djurgården redan innan. Men först under den gångna veckan gick klubben ut med nyheten att Mattias Guter återvänder till Stockholm. Många var skeptiska till värvningen – vilket gav oss tändvätska att skriva en längre analys av Guter som spelare. Summeringen av den analysen blev att värvningen ändå kan falla väl ut, eftersom Guter har bra egenskaper och möjlighet att få en fin nytändning i sin gamla klubb.

Djurgårdens positiva delårsrapport
Även om det kanske inte är den största anledningen till att vi följer den här sporten slaviskt är ändå ekonomin en mycket viktig beståndsdel i allting. Och för Djurgårdens del ser just den biten ljus ut. Enligt en färsk delårsrapport, som sträcker sig fram till och med 31 december 2018, ligger klubben på ett positivt resultat på totalt sex miljoner kronor. Prognosen är att summan slutligen kommer att landa på plus en miljon kronor för hela grundserien. Mycket glädjande nyheter för alla som följer och är en del av klubben.  

VECKANS DISS

Tråkiga skadebekymmer i truppen
Det ser betydligt ljusare ut om man jämför med tidigare perioder den här säsongen – men skadeproblematiken fortsätter att förfölja Djurgården. Jacob Josefson tvingades tacka nej till Beijer Hockey Games, men ska enligt uppgifter till HockeyNews.se vara redo för spel igen mot Timrå nu på tisdag. Utöver det fortsätter Henrik Eriksson att missa matcher på grund av sin rehabilitering. Och sedan tidigare är Andreas Engqvist (hjärnskakning) och Gustav Possler (korsband) långtidsskadade.

De felaktiga assistutdelningarna
Under Beijer Hockey Games blev det fel flera gånger om när de individuella spelarpoängen delades ut i samband med mål. Istället för att Joakim Nygård och Fredrik Händemark noterades för varsin passningspoäng landade båda pinnarna hos backen Philip Holm. Om det är någonting som det inte får slarvas med så är det poängnoteringen för spelarna. Det måste vara korrekt, eftersom det handar om spelarnas framtid. En poäng hit eller dit är viktigt i det långa loppet. Det är trots allt på deras CV som det slutligen slår tillbaka på.
Läs hela artiklen på Svenskafans