JUST NU – PÅ FD: Siffrorna som avslöjar allsvenska storklubbarna – Hammarby laddat bäst

Fotbolldirekt

för 5 månader sedan

FotbollDirekts utsända på plats börjar så smått landa hemma i Sverige igen efter att ha varit ute på fältet och bevakat diverse storklubbar. I samband med det kan vi även konstatera att det nu inte är långt kvar tills att den svenska tävlingssäsongen drar igång. Nästa helg är det nämligen dags, Svenska cupen-gruppspelet inleds med bland annat mötet mellan AIK och Jönköping Södra.

Men hur är formen egentligen hos AIK och de övriga toppklubbarna i allsvenskan? Här nedan får du alla svaren:

AIK: 

AIK vs Vasalund 1-0

AIK vs Gif Sundsvall 1-1

AIK vs New York City 1-1

Resultatrad: 1 vinst 2 kryss 0 förluster

Kommentar: AIK tar vid där de slutade förra säsongen, allt handlar fortsatt om organisationen. Inte så konstigt med tanke på att det gav klubben ett SM-guld. I den senaste matchen mot New York City fick vi se de tre nyförvärven: Obasi, Daniel Granli och den nye finländaren Saku Ylätupa. Den förstnämnde såg tung ut men de två sistnämnda imponerade i sina debuter. Känslan är dock att AIK behöver både ett och två nya namn innan säsongen drar igång på allvar.

Hammarby: 

Hammarby vs Frej 3-1

Hammarby vs Helsingfors 1-3

Hammarby vs St: Pölten 1-0

Hammarby vs Shonan Bellmare 3-1

Resultatrad: 3 vinster 0 kryss 1 förlust

Kommentar: Hammarby har sett pigga ut under försäsongen, tittar vi på enskilda spelare har Tim Söderström och Darijan Bojanic imponerat lite extra. Även mittbacken Kossounou Odilon har gett ett bra intryck. I går gjorde klubben även klart med prestigevärvningen Alexander Kacaniklic som ansluter på ett treårskontrakt. Bajen som annars fortsätter att predika ett possessionbaserat spel där det tillåts luckor bakåt.

Djurgården: 

Djurgården vs Kristiansund 0-1

Djurgården vs Lilleström 1-1

Resultatrad: 0 vinster 1 kryss 1 förlust

Kommentar: Djurgården har spelat två träningsmatcher, båda mot norskt motstånd. Den senaste i går mot Lilleström där laget bara fick med sig ett 1-1-resultat efter tappad ledning. I övrigt gjorde blåränderna likt Hammarby en klassvärvning under gårdagen när klubben presenterade mittfältaren Astrit Ajdarevic. Det gör att Dif kommer att ställa upp ett intressant lag inför kommande säsong. Hur långt kan det räcka?

Göteborg:

Göteborg vs Stabaek 2-0

Göteborg vs Odd 2-1

Resultatrad: 2 vinster 0 kryss 0 förluster

Kommentar: Göteborg spelar ytterligare en träningsmatch i morgon, men om vi tittar på de redan spelade matcherna kan vi konstatera att facit är perfekt. Återstår att se om det håller i sig när tävlingssäsongen väl drar igång.

Malmö: 

Malmö vs IFK Malmö 2-2

Malmö vs Lyngby 5-1

Malmö vs Krasnodar 0-2

Malmö vs Dynamo Kiev 0-0

Resultatrad: 1 vinst 2 kryss 1 förlust

Kommentar: Malmö är om något det lag som måste visa upp en imponerande form under försäsongen. Nu återstår det nämligen bara fyra dagar innan det första mötet mot Chelsea ska spelas i Europa League. Med tanke på vad det är för klassmotstånd MFF kommer att ställas mot valde laget att sparras mot tufft motstånd vilket har avspeglat sig i resultaten. Inte en vinst på kontot under försäsongslägret i Marbella där huvudfokus legat på försvarsspelet. En hållen nolla senast mot storlaget Dynamo Kiev får därmed ses som ett steg i rätt riktning.

Norrköping:

Norrköping vs Linköping City 2-3

Norrköping vs Elfsborg 3-1

Norrköping vs Mattersburg 4-1

Norrköping vs Farense 1-1

Resultatrad: 2 vinster 1 kryss 1 förluster

Kommentar: Norrköping har hittills värvat bäst under vinterfönstret. Namnen Sead Haksabanovic och Christoffer ”Totte” Nyman är ren och skär klass. Spelet har också stundtals imponerat med snabba anfallskombinationer. Med andra ord ser det rätt bra ut för Peking. Det blir spännande att se hur laget hanterar att strålkastarljuset nu kommer vara riktat mot klubben på ett tydligare vis.

PEDER VENSETH

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt