JUST NU – PÅ FD: Poya om Ajdarevic – ”När de femdubblar budet blir det ingen diskussion”

Fotbolldirekt

för 5 månader sedan

FD FRÅN PORTUGAL – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

FotbollDirekt kunde i slutet av juli avslöja IFK Göteborgs intresse för Astrit Ajdarevic – uppgifter som blev än mer aktuella tidigare i vintras då 28-åringen för drygt två månader sedan bröt kontraktet med AEK Aten.

Men det blev ingen flytt till Blåvitt för mittfältaren som var kapten för Sveriges OS-landslag 2016. I stället valde stjärnan i går att skriva på ett treårsavtal med Djurgården, men det är inget som IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi känner att han kunde göra något åt.

– Det är ingen hemlighet att Astrit var en spelare som vi visade intresse för i somras. Jag tycker att vår klubb la ett bud som var värdigt och marknadsmässigt, men när en annan klubb femdubblar budet… ja då blir det knappt en diskussion, man kan egentligen sluta redan där, konstaterar Asbaghi för FotbollDirekt.se.

Ni kunde inte konkurrera med Djurgården?

– Det är det som jag säger mer eller mindre. Jag vill vara tydlig med att vi la ett marknadsmässigt bud i somras och det är det som vi diskuterat, men som sagt är det svårt när en annan klubb femdubblar budet.

Men när ni budade i somras, då hade Ajdarevic fortfarande kontrakt med AEK Aten?

– Ja, men det är ändå det budet som vi följt upp. Vi har inte diskuterat några andra siffror.

Och det var ett bra bud med IFK Göteborgs mått mätt?

– Jag tycker att det är ett bra marknadsmässigt bud för vilken klubb som helst. Jag tror inte heller att spelaren i fråga jagar pengar, det var mycket annat som spelade in också. Sedan är det klart att skiljer sig ett bud väldigt mycket från alla andra bud, ja då är det svårt för spelaren att göra något annat.

Men då är det också svårt för er att vara bittra över att Ajdarevic inte valde Blåvitt?

– Ja precis, tvärtom skulle jag säga. Vi är väldigt noggranna med var vi lägger varje krona i rekryteringen så på så sätt känner vi inget alls. Vi vill omsätta varje krona effektivt så i slutändan var det här ändå inget för oss.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt