"Man ska hylla Alexander för hela säsongen"

DIF Hockey

för 7 månader sedan

– När vi åkte upp till Skellefteå kände jag att jag började må dåligt och det visade sig vara en magsjuka. Den höll mig borta från spel och det var först under söndagen som jag kände att jag började må bättre igen. Nu är allt bra och jag känner mig frisk. Det är aldrig roligt att vara vid sidan av isen. Det har jag gått igenom väldigt mycket de två senaste åren. Men det är inte så mycket att göra åt en magsjuka, säger Tom.

Under Tom Nilssons frånvaro har Alexander Urbom fått utökat förtroende och han har, i de två senaste matcherna, verkligen klivit fram och gjort ett storartat jobb. Tom är inte förvånad.

– Jag kunde inte se matchen i Skellefteå för då låg jag ensam på hotellrummet, men jag såg matchen i lördags och jag tycker verkligen inte man bara ska hylla honom för att han gör det bra då. Man ska hylla honom för hans arbete över hela säsongen. Jag tycker han har varit grymt stabil där bak och jag tycker att han har utvecklat sitt spel och blivit bättre den här säsongen.

Under tiden som Tom har varit sjuk, har även Jason Garrison börjat träna i laget. Jason har ännu inte spelat en match för Djurgården och papprerna har inte skrivits under av migrationsverket än, så Garrisons medverkan i helgens matcher, är i dagsläget osäkert. Tom gillar dock det Garrison har visat upp under träningarna i veckan.

– Först och främst är han väldigt proffsig. Han har haft sina år i världens bästa liga och han för sig själv väldigt professionellt. Sen tycker jag att han ser väldigt bra ut på isen också. Han är snabb, rörlig och bra med puck, samtidigt som han är hård och ganska stor.

Tom ser bara det positiva i att det har kommit in en back som konkurerar om en plats i laguppställningen.

– Det är en del av spelet. Jasom är här för att hjälpa laget. Det gillar jag! Det blir lite konkurrens om platserna men det mår vi backar bra av.

Läs hela artiklen på DIF Hockey