Djurgårdens sportchef: "Spel är inte tillåtet"

Fotbollskanalen

för 7 månader sedan

Det finns ett problem i svensk fotboll vad gäller matchfixning och spel påbettingsajter. Under förra året dömdes bland annat två spelare i Syrianskas U19-lag för försök till matchfixning och för ett par dagar sedan rapporterade DN att polisen inlett en förundersökning kring Växjö United gällande misstänkt matchfixning.

En annan sida av betting är att en del spelare har fastnat i ett missbruk. En som berättat om sitt problem är Babis Stefanidis, som spelat i Djurgården och Malmö FF. Stafanidis sa i boken ”Allsvenskan enligt Lundh” att missbruket ledde till stora skulder och skilsmässa.

- Om jag inte hade haft mina barn hade jag inte haft något skäl att leva, berättade Stefanidis.

En klubb som vill dra sitt strå till stacken för att försöka motverka spel- och matchfixningsproblem är Djurgården. För Aftonbladet berättar sportchefen Bosse Andersson att klubben skriver in en klausul som innebär att betting inte är tillåtet.

- I dag när vi anställer en fotbollsspelare så skriver vi in i kontraktet att spel är inget som vi accepterar i Djurgården, säger han till tidningen.

Andersson berättar också att det funnits fall av spelmissbruk i Dif och att klubben då vidtagit åtgärder för att hantera problemet.

- Genom att upplysa spelarna. Föreläsningar och utbildningar. Det är ett ganska tufft klimat det här med spel. Vi har haft fall i vår spelartrupp där spel ställt till skada. Vi har haft spelare i Djurgården som spelat bort stora summor pengar, säger han.

I intervjun berättar Bosse Andersson också om budet från den kinesiska klubben Hebei China Fortune på Aliou Badji. Anfallaren tackade nej till erbjudandet om en flytt till Kina, vilket hade varit klubbens dyraste försäljning genom tiderna. Bosse Andersson bekräftar att budet uppgick till över 50 miljoner kronor. 

- Det kan jag säga, det var över 50 miljoner i övergångssumma, säger Bosse Andersson.

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen