Bosse om Djurgårdens mål – ska bli bäst i stan inom fem år

Fotbolldirekt

för 7 månader sedan

Bosse Andersson kom tillbaka till Djurgården som sportchef inför säsongen 2014. De senaste två åren har gett en allsvensk tredjeplats och ett cupguld – inte på samma dominansnivå som i början på 2000-talet när klubben var i särställning under några år.

Andersson är inställd på att man ska tillbaka dit:
– Jag hoppas att de fem närmsta åren kommer vara en framgångsrik del av Djurgårdens historia, säger han till Sportbladet.

Sportbladet: Är ni bäst i stan om fem år?
– Ja, det skulle jag tro. Det är det jag jobbar för i alla fall. Vi är den mest framgångsrika klubben på 2000-talet i hela Sverige.

Malmö FF har emellertid fler allsvenska titlar än Djurgården:

– Ja, men det finns två titlar att slåss om varje år och vi har tagit har tagit sju av dem, invänder Djurgårdens sportchef.

Bosse Andersson har haft några intensiva dagar – Djurgården hade ett 50-miljonersbud på Aliou Badji, ett bud som också hade gett stora pengar till spelaren. Kinesiska Hebei China Fortune var beredda att betala Badji 15 miljoner kronor.

Bosse bekräftar att det handlar om över 50 miljoner i övergångssumma till Djurgården. Badjis tidigare klubb i Senegal, Casa Sport skulle ha haft 15 procent. Agenter skulle ha fått ett par-tre miljoner. Men netto handlade det om 35-40 miljoner kronor:

– Det hade det varit. Och det säger vi också: Det hade varit vår största transfer genom tiderna.

– För oss är det det. Och jag tror ingen spelare har blivit erbjuden ett bättre kontrakt än Badji. Respekt att han valde att tacka nej. Han ser sig själv i en annan del av karriären. Jag hoppas att han en dag är en vinnare i den här historien, säger Bosse Andersson.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt