Skellefteå slog Timrå i målkalas – hakar på topplagen

Aftonbladet

för 5 månader sedan

Säsongen har inte riktigt varit lika munter som förhandstipsen sa för Skellefteå.

Inför matchen mot Timrå på bortaplan hade laget endast nio poäng ner till Mora under strecket – och riskerade dessutom att bli kvar på perrongen när flera av lagen på slutspelsplats inkasserade poäng.

Men västerbottningarna ville annat och slog Timrå i ett riktigt målkalas i Medelpad.

Stjärnorna Oscar Möller och Joakim Lindström levererade varsitt mål när bortalaget gick upp i en 2–4-ledning, men Timrå – som svarat för några riktigt imponerande vändningar under säsongen – reducerade och kvitterade.

Då bestämde sig Robin Alvarez och Edwin Hedberg för att alla tre poäng skulle hamna i Västerbotten.

Alvarez sprätte upp det matchvinnande målet i krysset och Hedberg satte spiken i kistan till slutresultatet 4–6 strax därpå.

– Taktpinnen bytte hand flera gånger och jag är glad att vi fick sista ordet. Jag hoppades givetvis att vi skulle repa mod efter deras kvittering och när vi summerar matchen efter 60 minuter är det kanske precis det här vi behöver: att få vinna en sådan här match, säger Tommy Samuelsson efter matchen till C More.

I Timrå-lägret pekade mungiporna nedåt.

– Jag tycker att anfallsspelet är bra. Vi gör fyra mål och det ska räcka för tre poäng, men försvarsspelet är för dåligt i dag säger, Timrås tränare, Fredrik Andersson.

Skellefteå går upp på 46 poäng och är nu fem poäng bakom Djurgården, som har den sista slutspelsplatsen.

Timrå är fortsatt jumbo i SHL.

Läs hela artiklen på Aftonbladet