Officiellt: Sirius har gjort klart med ny klubbdirektör

Fotbollskanalen

för 5 månader sedan

Inför årets säsong har Sirius gjort en rad förändringar i klubbens ledning. Bland annat har tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf lämnat för att ta över Djurgården. Ola Andersson har kommit in som ny sportchef och nästa säsong leds laget av Henrik Rydström och Mirza Jelecak.

På fredagen meddelar klubben dessutom att man anställt en ny klubbdirektör – 37-årige Christer Abrahamsson.

- Vi har sökt en person med ekonomisk och organisatorisk kompetens som kan ta oss vidare till nästa fas i klubbens utveckling. Vi är väldigt glada över att få in Christer som ny klubbdirektör, som har den kunskapen samt en analytisk förmåga och goda ledaregenskaper. Dessutom har han ett Sirius-hjärta och ett stort fotbollsintresse, säger Sirius ordförande Ove Sjöblom i en kommentar till klubbens hemsida.

Abrahamsson kommer närmast från en tjänst som komerisell direktör på Sharp Business Systems.

- Det känns superroligt, jag är otroligt taggad. Fotboll är mitt största intresse och att få komma in i Sirius i det här läget i klubbens utveckling är helt perfekt. Jag lockades av arbetsbeskrivningen; Sirius vill bli en stark fotbollsklubb och utvecklas kommersiellt. Jag har en bakgrund inom sälj och marknadsföring och att arbeta med visioner och bygga arbetssätt är lite mitt DNA. Jag ser enorma möjligheter för Sirius att växa ännu mer och verkligen etablera klubben och fotbollen i Uppsalas medvetande, säger Abrahamsson.

Abrahamsson tillträder sin tjänst senast den 1 juli 2019. Däremot har Sirius ambitionen att han börjar sitt nya jobb tidigare.

- Det beror på hur snart Christer kan avsluta sin tidigare anställning i samråd med sin nuvarande arbetsgivare, säger ordföranden Sjöblom.

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen