Reideborns storspel fixade segern

Svenskafans

för 5 månader sedan

Ödesmatchen startade i ett rasande tempo. Och det var hemmalaget som fick den bästa starten. Efter drygt fem minuters tungt presspel kunde Edwin Hedberg göra matchens första fullträff efter en individuell prestation som slutade med att pucken satt i målburens vänstra kryss.
   Trots den tunga starten hittade Djurgården ett snabbt sätt att vända på siffrorna. Först skickade Emil Bemström in sitt trettonde mål för säsongen med ett snyggt handledsskott efter att Jakob Lilja stått för förarbetet – och sedan, bara fyra minuter senare, fullbordade Henrik Eriksson den snabba vändningen.
   Grovjobbaren fick pucken serverad av Niclas Bergfors efter att den sistnämnde stått för ett gediget arbete i forecheckingen. Då stod klockan bara på tio minuter, så publiken i Skellefteå Kraft Arena fick en minst sagt underhållande start på mötet mellan de båda formsvaga lagen.

Reideborn höll undan trots hård press
Med drygt fyra minuter kvar av den första perioden var Robin Norell ytterst nära att utöka gästernas ledning, men det hårda slagskottet tog i ribban. Istället stod sig 2–1-övertaget för Djurgårdens del inför mittperioden.
   Efter periodvilan klev Skellefteå ut med en tydlig inställning att kvittera. Djurgården lyckades aldrig etablera något vidare anfallsspel, även om laget fick visst offensivt utlopp under sitt powerplayspel. Istället handlade den andra perioden om Adam Reideborns fina målvaktsspel. 
   Burväktaren testades flera gånger om, men kunde trots anstormningen från hemmalaget hålla tätt under mittperioden. 

Davidsson avgjorde i öppet mål
En minst sagt stark prestation med tanke på att Skellefteå vann skotten med 14–5 och spenderade stora delar av speltiden i Djurgårdens zon. 
   – Adam håller oss kvar i matchen. Skellefteå pressar oss högt, vilket gör att vi inte kan etablera spel och blir kvar i defensiv zon, sa tränaren Robert Ohlsson till C More under pausvilan.
   I inledningen av den tredje perioden kom Djurgården ut på ett bättre sätt än tidigare och kunde även ta sig ur Skellefteås tunga press vid ett par tillfällen. Axel Jonsson-Fjällby, som kändes betydligt piggare i jämförelse med sina tidigare prestationer, höll sig framme – men siktet var inte rätt inställt.
   Hemmalaget blev allt mer desperata, men kunde inte hitta en möjlighet att överlista Reideborn en andra gång. Istället för kvitteringen skickade Jonathan Davidsson in det förlösande 3–1-målet i Skellefteås tomma målbur.
   Därmed hämtade Djurgården hem tre oerhört viktiga poäng och bröt även sin tunga svit på sex raka bortaförluster.

Matchens utropstecken:

Alexander Urbom – Försvarsgeneralen kliver verkligen fram under avsaknaden av Tom Nilsson. Står allt som allt för en riktigt fin insats under matchen med sin fysiska spelstil. 

Henrik Eriksson – Gör det mycket viktiga 2–1-målet, vilket också visar sig bli den matchvinnande fullträffen. Plockar även upp en passningspoäng i den tredje perioden. Tacklar och sliter och bidrar med sitt hårda jobb. 

Adam Reideborn – Matchens gigant. Står fullständigt på huvudet och räddar totalt 41 skott. Trots att Skellefteå bombarderar under stora delar av matchen vacklar han aldrig. Är den som fixar segern åt Djurgården den här gången. 

Matchens frågetecken:

Är det nu det vänder för Djurgården? Vinsten var självklart ett fall framåt, men sett till spelövertaget som Skellefteå hade så är det svårt att säga att brytpunkten kommer nu. Utan Reideborns enorma målvaktsspel hade den här matchen slutat i moll för gästernas del. Det finns fortfarande mycket att jobba på för Djurgården när det gäller backarnas uppspel, men också anfallarnas oförmåga att ta sig ur passningsskuggan.

Skellefteå – Djurgården 1–3 (1–2, 0–0, 0–1)
04:49 1–0 Edwin Hedberg (Tim Söderlund)
06:01 1–1 Emil Bemström (Jakob Lilja)
10:04 1–2 Henrik Eriksson (Niclas Bergfors, Sebastian Strandberg)
58:33 1–3 Jonathan Davidsson (Henrik Eriksson) EQ

Skott: 42–21
Publik: 3924

Djurgårdens laguppställning:

Målvakter:
Adam Reideborn
(Robin Jensen)
Förstafemman:
Jakob Lilja – Jacob JosefsonDaniel Brodin
Robin Norell – Linus Hultström
Andrafemman:
Axel Jonsson-Fjällby – Marcus Davidsson – Jonathan Davidsson
Olle AlsingJesper Pettersson
Tredjefemman:
Albin Grewe – Petteri Wirtanen – Emil Bemström
Alexander Urbom – Bobo Petersson
Fjärdefemman:
Henrik Eriksson – Sebastian Strandberg – Niclas Bergfors
Tobias Björnfot
Extra:
Erik Walli Walterholm
Läs hela artiklen på Svenskafans