SHL-kollen: Självmål och kontrovers i Rögles derbyseger

Radiosporten

för 5 månader sedan

Rögle-Malmö 6-4: Dråpligt självmål i galet Skånederby

När Malmö-centern Fredrik Händemark råkade styra in en puck i eget för Rögle-ledning 4-3 i sista perioden såg det ut att kunna bli kostsamt för gästerna – och Händemark slog sönder sin klubba mot målburen. 

Konstantin Komarek såg till att lätta Händemarks samvete genom att snabbt fixa 4-4 med ett dragskott mellan benen på Rögle-målvakten Justin Pogge.

Men i Malmös jakt på ytterligare ett mål kontrade Daniel Widing in 5-4 för Rögle innan Trevor Mingoia fastställde slutresultatet 6-4 i powerplay.  

Men matchen slutade med upprörda Malmö-känslor. För gästerna jublade över reducering med 46 sekunder kvar att spela. Pogge slog själv in pucken i eget mål. Domarna valde att videogranska då målburen var misstänkt ur sitt läge – men det var en Rögle-spelare som flyttade på buren. 

Trots det valde domarna att döma bort målet och Rögle kunde hålla ut för 6-4-segern. 

Linköping-Mora 1-4: Succéamerikanen bröt förbannelsen

Hattrick senast mot Djurgården – och borta mot Linköping behövde Moras succéamerikan Andrew Rowe bara 26 sekunder innan han öppnade målskyttet med en backhand upp i nättaket. 

Linköping stack emellan med powerplay-kvitteringen innan Rowe slog till igen för 2-1 i andra perioden när han förvaltade ett friläge.

Och det var en lyckominut, för blott 49 sekunder senare utökade Mora till 3-1 genom Sebastian Hartmann. 

Seger till slut 4-1 och första gången Mora slår Linköping på bortais sedan 2004. 

Luleå-Örebro 4-2: Stekhet Kovacs sköt upp Luleå i serieledning

3+3 i sina fyra senaste matcher och SHL:s hetaste spelare just nu. I hemmamötet med Mora såg Robin Kovacs till att styra in ett skott i mål för viktig 2-2-kvittering före den andra periodpausen. 

Och med likaläge in i sista perioden kunde Johan Harju ge Luleå ledningen för första gången i matchen och i boxplay fastställde Jack Connolly slutresultatet 4-2. 

I och med segern kliver Luleå förbi Frölunda och upp i serieledning – trots att man har en match mindre spelad. 

Övriga matcher under SHL-torsdagen: 

HV71-Färjestad 3-2

Växjö-Timrå 3-2

Skellefteå-Djurgården 1-3

Brynäs-Frölunda 2-1 (e. förl.)

Kristopher Karlsson
[email protected]

Läs hela artiklen på Radiosporten