18 spelare som borde byta klubb

Aftonbladet

för 6 månader sedan

Klubb: Celtic

Kommentar: Har spelat kontinuerligt i Celtic i flera år, så det är inte på grund av bristande speltid som Sveriges landslagsback ska byta klubb. Nej, det är mer att jag anser att det är dags att testa något nytt. Han ryktas till AIK. Det kan nog även bli en fortsatt karriär utomlands. Men snälla, lämna Skottland!

Klubb: Borussia Dortmund

Kommentar: I januari är det två år sedan talangen lämnade AIK för Borussia Dortmund. Han blev den dyraste exporten från allsvenskan. Men efter det har vi mest läst om speltid i den tyska klubbens reservlag. Isak är fortfarande ung och han har inte heller tappat sin talang eller kunnande. Men efter två år anser jag att han bör söka ett låneavtal.

Klubb: Eintracht Frankfurt

Kommentar: Sebastian Haller, Ante Rebic och Luka Jovic öser in mål i Eintracht Frankfurt. Samtliga i den trion är yngre än Hrgota också. Så uppförsbacken är lång! Han gjorde 22 matcher från start 2016/17 och såg då ut att ha cementerat sig i startelvan, men i nuläget är han inte i närheten. Det är bara att packa ihop och dra.

Klubb: Fortuna Dusseldorf

Kommentar: Han var med i EM-truppen 2016, vilket känns oerhört främmande i dagsläget. Eller, vad har han gjort med sin karriär? Kujovic är SÅ långt ifrån att få en minut i Bundesliga i dagsläget. Jag försöker hitta anledningarna till att han ska fortsätta sitta på läktaren när Fortuna Dusseldorf spelar? Som jag ser det är Kujovic längre ifrån speltid i Bundesliga än att Pep Guardiola och Zlatan Ibrahimovic ska fira jul ihop.

Klubb: Klubblös

Kommentar: Han har inte haft någon klubb sen han bröt med tyska Eintracht Braunschweig i somras. Försvararen har tränat med IFK Göteborg, IFK Norrköping och Gais. Fortfarande utan klubb. Frågan är vilken nivå han håller i dagsläget?

Klubb: Eintracht Braunschweig

Kommentar: Han skadade sig och missade VM. I början av november var han tillbaka i Eintracht Braunschweig. Första målet efter comebacken kom för några dagar sedan. Klubben är sist i tyska tredjedivisionen så vill Nyman få sin karriär i rätt riktning nästa år är ett klubbyte ett måste.

Klubb: Klubblös

Kommentar: Han har brutit sitt avtal med AEK Aten och är nu utan klubb. Spännande! IFK Göteborg har nämnts som en ny klubbadress, men osäkert om Blåvitt har råd efter att tränaren Poya Asbaghi pratat om att ekonomin är ”värre än någonsin”. Ajdarevic ska bli pappa och hans tjej är från Göteborg. BK Häcken kanske är ett alternativ? Där finns i alla fall pengar.

Klubb: Toulouse

Kommentar: Den franska klubben prioriterar inte Durmaz, han får speltid lite då och då. Landslagsmittfältaren är tillräckligt bra för att spela i andra ligor ute i Europa. I Sverige finns ett Malmö FF som gärna ser honom i ljusblått. Om han väljer att flytta i januari tror jag mer på Grekland och Turkiet.

Klubb: Nantes

Kommentar: Jag har svårt att hitta en spelare som har gått från kokande het till kall som is. Vilken annan spelare har haft ett längre fall? Han slog igenom i Fulham för några år sedan och kändes oerhört het. I en omröstning på Sportbladet 2013 var han den ”näst bästa i landslaget efter Zlatan”. Men, det blev ingen långvarig succé i Blågult. Han petades från dåvarande förbundskapten Erik Hamrén 2014 och efter det har han aldrig kommits tillbaka. Tre ligamatcher från start med Nantes i fjol och noll den här säsongen.

Klubb: Benfica

Kommentar: Det blev en flytt till Benfica och sen direkt en låneaffär med Crystal Palace. Mittfältaren ville chansa och försöka få speltid i Premier League, men det blev ingen succé. Han flyttade till Benfica i januari 2018, så det har inte gått ett år ännu. Men under det kommande januarifönstret borde det vara klokt att flytta för att få speltid.

Klubb: San José Earthquakes

Kommentar: Han var en succé i Djurgården, men flytten till San José och MLS har inte varit lika lyckosam. Allt talar för en flytt från den amerikanska ligan. Djurgården är givetvis en klubb som jagar 28-åringen, men än så länge är inget klart.

Klubb: Swansea

Kommentar: Den här säsongen har han fått spela fler ligamatcher än på flera år. Men Nordfeldt har inte varit given etta i Swansea i Championship. Avtalet med den walesiska klubben går ut sommaren 2020, men han borde inte vänta så länge. 29-åringen är landslagsman, så han har inte tappat sitt kunnande. Men han hade mått bra av ett miljöombyte.

Klubb: Malaga (Lån från West Ham)

Kommentar: I augusti 2017 gick flyttlasset från Halmstads BK till West Ham i Premier League. Ett för stort steg, givetvis. Ett år senare gick talangen på lån till Malaga i Spanien. Nu ryktas han vara på väg tillbaka till allsvenskan, men den här gången är det AIK – och inte Halmstads BK – som drar i 19-åringen. En flytt vore optimalt för utvecklingen.

Klubb: Crotone

Kommentar: Tas ut i Janne Anderssons landslagstrupp i nuläget, så det är inte så att han behöver speltid eller hitta formen. I det här fallet handlar det om att jag anser att han borde flytta på sig - det håller inte att spela i Serie B.

Klubb: Akhisar Belediyespor

Kommentar: Han hade några fina år i Malmö FF och sedan har han varit utomlands i några år. Det har blivit Spanien, Danmark och Turkiet. Jag har inte läst någonstans att han skulle vantrivas i Turkiet, så han har nog inte längtan hem till Sverige. Men jag skulle gärna se honom flytta från den turkiska ligan, och jag anser inte att allsvenskan måste bli hans val.

Klubb: Alaves

Kommentar: Anfallaren fick en bra start i Celta Vigo, men situationen förändrades. Han tvingades flytta till Alaves för att få speltid. Men Guidetti är inte prioriterad i klubben längre. Här behövs det en flytt för att han ska få speltid, självförtroende och lyfta sin karriär.

Klubb: Werder Bremen

Kommentar: En flytt i januari kan ses som att ge upp tidigt, men jag anser att det är det enda rätta. Gå på lån och få erfarenhet av spel i Tyskland, även om det rör sig om andradivisionen. Det har funkat för andra spelare, det lär vara klokt i Beijmos fall.

Klubb: Klubblös

Kommentar: Han var inte prioriterad i Molde så det var ingen chock när den norska klubben meddelade att de inte vill ha kvar honom längre. Därmed är han klubblös. Isak visade under tonåren att han var en spännande spelare - enligt mig är det dags att få fart på karriären på allvar.

Läs hela artiklen på Aftonbladet