Speltips SHL: Luleå-Djurgården – vi lyfter fram ett starkt spel! - Hockeysverige

Hockey Sverige

för 5 månader sedan

Matchinfo
Luleå-Djurgården
Ishockey, SHL, Sverige
lördag 8:e december kl. 18:00.

Hos Legolas.bet får du här upp till 25 % cashback på dina insatser! Passa på!

Skador och frånvaro, Luleå
Luleå hade ett hyggligt läge mot Färjestad senast där Austin Farley och Daniel Sondell saknades.

Skador och frånvaro, Djurgården
Läget har varit desto värre för Djurgården. I mötet med Skellefteå saknades centrarna Andreas Engqvist, Jacob Josefson och Petteri Wirtanen. Backarna Petersson och Bernhardt har också missat på slutet. I mötet med Skellefteå tvingades Dick Axelsson kliva av och han saknas i mötet med Luleå. Läget hade onekligen kunnat vara bättre.

Inbördes möten,
Djurgården-Luleå 1-2 övertid
Luleå-Djurgården 3-2 straffar
Djurgården-Luleå 2-1
Djurgården-Luleå 1-2 straffar
Luleå-Djurgården 2-1 straffar

Läget i laget, Luleå
Luleå fortsätter att gneta på bra. De föll visserligen med 0-1 på bortaplan mot Färjestad senast men det är ingenting att skämmas för. Det var lagets sjätte förlust under ordinarie tid på 23 omgångar och det är bara Färjestad, Linköping och Djurgården som förlorat lika få matcher under ordinarie tid. Innan det knep Luleå tre raka straffsegrar mot Rögle, Linköping och Brynäs.

Läget i laget, Djurgården
Vi känner något större oro kring Djurgårdens status.  Skadeproblemen har inte varit nådiga på slutet och det syns på resultatraden. Stockholmarna gjorde visserligen en bra insats som gav en övertidsseger mot Skellefteå senast. Som spelet såg ut i andra perioden hade Djurgården lika gärna kunnat vinna under ordinarie tid.  Det är bara två av de åtta senaste matcherna som resulterat i segrar under ordinarie tid för Djurgården och då var de svaga duon Örebro och Timrå som besegrades.

Speltips Luleå – Djurgården
Det är dags för sista matchen inför det stundande landslagsuppehållet och vi ger Luleå bra vinstchans. Norrbottningarna har förmånen att möte att Djurgården som saknar viktig spets och det bör fälla avgörandet. Djurgården tog visserligen två poäng mot Skellefteå senast men den matchen avgjordes på hemmaplan och Skellefteå kom inte upp i den standard man ska kunna förvänta sig. Luleå har varit ett av ligans bättre lag på hemmaplan så här långt in på säsongen och det är viktigt att ta tre poäng för att ha fortsatt häng på toppositionerna. Vi väljer att spela Luleå med draw no bet till oddset 1.70 hos Legolas.bet. Det ger vinst om Luleå vinner och pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat.

 

Läs hela artiklen på Hockey Sverige