AVSLÖJAR: Bajen väljer bort succé – drar sig undan på ny ort

Fotbolldirekt

för 6 månader sedan

Hammarby gjorde på många sätt en säsong som mycket väl kan vara årets största allsvenska överraskning – där man till sist fick nöja sig med en snöplig fjärde plats, efter att i sista omgången tappat tredjeplatsen till Malmö.

Förra året inledde annars Bajen med att träningsspela i Algarve och Atlantic Cup. Och kanske var det där laget satte de första så viktiga grunderna. Atlantic blev kanske inte rent resultatmässigt den succé klubben hade hoppats på men det var likväl flera lovande resultat.
2-1-förlust mot Tjeckiska Jablonec följt av en straffnesa mot Shamrock Rovers – och där på en seger i slutomgången.
Man kunde ta med sig ett stegrande spel under en ny coach, Stefan Billborn hade ju kommit in istället för sparkade Michelsen.
Laget försökte spela en possessioninspirerad fotboll.

LÄS: TROTS MILJONERNA – DRÖMMEN OM BAJEN IGEN 

Den nytillsatte Billborn tryckte mycket på att det var viktigare att spelarna följde spelidéen till punkt och pricka. Hur resultaten gick fick då komma i andra hand.

I sista matchen där en sjunde plats stod på spel kunde man till sist bärga en seger. 2-1 mot franska Stade Nyonnais.

Men trots goda erfarenheterna av Algarve i Portugal så byter nu alltså Bajen utlandsort denna vinter.
Inför försäsongen 2019 kan nu FotbollDirekt avslöja att Hammarby byter en solig oas mot en annan. Algarve byts ut mot Belek i Turkiet. Samtidigt som Bajen ska ligga där nere som ska så väl ryska som belgiska klubbar vara bokade där samtidigt. Detta för ett Bajen som kommer att söka sparring under denna tid.

Belek ligger på Turkiets södra kust, cirka 40 kilometer från storstaden Antalya.
Det är en liten ort med ca 10 000 bofasta invånare. Det beskrivs som ett ”paradise” när det gäller att utöva sport.
Turkiets bästa och mest välkända golfbanor finns bland annat här. På hotellområdena hittar du många aktiviteter som tennis, bordtennis, fotboll, volleyboll, vattensporter och fitnesscenter.

I staden finns ett mycket begränsat utbud av restauranger och barer. Dessa får du tillgång till på hotellanläggningarna.

Belek är annars populärt bland allsvenska klubbar. Andra som genom åren laddat upp vid den turkiska solkusten är lag som, Häcken, Kalmar, AIK, Djurgården och Sirius.

PEDER VENSETH

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt