PÅ FD: Jätteintresse för Isakssons ersättare – Dif överhopade av bud

Fotbolldirekt

för 6 månader sedan

Djurgården har precis förlorat ett namn som hela tio gånger genom åren utsetts till årets svenske målvakt.
Det är så att säga ”Zlatan Ibrahimovic-klass” över Andreas Isakssons dominans. Lägg till det dubbla SM- och cupguld och över 130 a-landskamper – och inte minst spel i bland annat Juventus.

Det är ett innehåll och gärning som ser närmast omöjligt ut att ersätta.
Frågan är nu hur Dif tänker och hur arbetet med en ersättare ser ut? Klart är i alla fall att det är det kanske enskilt svåraste allsvenska scoutinguppdraget denna vinter.
– Vi vet vad vi vill ha och har jobbat med frågan ända sedan Andreas Isaksson tog beslutet att det här året skulle bli hans sista, berättar Bosse Andersson för FotbollDirekt.se.

LÄS: EN VECKA HAR GÅTT OCH FÖRRE DIF-STJÄRNAN RYSER ÄNNU

Det var i början av april Isaksson tog beslutet att det nu fick vara bra, bara dagar innan det att bäste vännen Kim Källström tackades av några dagar senare i hemmapremiären mot Trelleborg.
Nu är Djurgårdens jakt alltså i full gång efter hans ersättare och det är ett Dif som till och med är beredda att gå utomlands. Tidigare i höst har namn nämnts som Sundsvalls William Eskelinen och Ålborgs Jacob Rinne.
– Det är en självklarhet att vi är beredda att göra det – och även gör det, fortsätter sportchefen och medger en speciell situation som tilldrar sig ett stort intresse:

– Det är lätt att se vilket stort intresse det är. Mejlboxen är överfull av förslag på namn kan jag säga.

Hur ser du på ett namn som utifrån sett kan se omöjlig ut att ersätta?
– Det är ju omöjligt att ersätta ett namn som Andreas men vi vet vem vi vill ha och så ska man komma ihåg att vi redan har en bra målvakt i Tommi Vaiho som vi nyligen har skrivit kontrakt med, säger han och fortsätter:

Vet ni exakt vilket namn ni vill ha, ett nummer ett på en lista?
– Klart vi har det.

Är ni nära en lösning med något namn?
– Nej, inte i dag.

 

 

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt