Wirtanens kaxiga val av tröjnummer

Svenskafans

för 10 månader sedan

För Petteri Wirtanen har äventyret i Djurgården rivstartat med ett par tempofyllda träningar. Alla papper är på plats – vilket betyder att  32-åringen är redo att debutera under tisdagens match mot Timrå. Fram tills dess tränar han hårt för att komma in i sitt nya lags tempo.
  Till HockeyNews.se berättar han om sitt första intryck av Djurgården.
   – Du kör hårt här, jobbar hårt, både på isen och vid sidan av isen. Två gånger om dagen, så var det i går och det hade jag inte gjort på ett tag. Men jag tycker att det är bra för mig att få upp farten och vänja mig vid detta, säger han till sajten

"Jag vet att Mats Sundin spelade med det numret"
Dessutom står det nu klart att Wirtanen kommer att spela i nummer 13. Med tanke på att Mats Sundin bar den siffran är det svårt att bortse från det kaxiga valet. Men det finns en naturlig förklaring till varför det blev just det numret.
   – Jag har alltid haft det numret och när bad mig att välja var det naturligt för mig, säger han till HockeyNews.se.
  Centerförvärvet är medveten om att en av svensk ishockey absolut största spelare bar numret under stora delar av sin framgångsrika karriär. 
   – Jag vet att Mats Sundin spelade med det numret och han är en stor spelare i den svenska historien. Han har varit en stor del av Sveriges framgångar mot Finland också… Men jag tänker inte på de sakerna. Det är bara ett nummer, säger Wirtanen till HockeyNews.se.

Läs även: Backen skriver nytt kontrakt med Djurgården
Läs hela artiklen på Svenskafans