Rydströms AIK-pik: ”Vårt mål är att guldfågeln ska bli silverfågeln”

Fotbolldirekt

för 10 månader sedan

Kommer AIK få lyfta bucklan på Guldfågeln arena på söndag? Eller blir det ett sällan skådat guldtapp till IFK Norrköping?

Även om smålänningarna inte har något att spela för så njuter Kalmartränaren Henrik Rydström av att få spela inför en fullsatt hemmaarena. En match av stor betydelse för AIK.

– Om man ska tänka lite större, än bara Kalmar FF, är det roligt med den typen av avgörande i allsvenskan. Det är fantastiskt, så jävla coolt. Det är otroligt starkt av Norrköping att hänga i hela vägen. Sen finns det något, men där kanske man önskar att man var större som människa, som gör att man tycker det är roligt att kunna ställa till med lite jävelskap. Det är klart att vi kommer njuta av att ha möjlighet att påverka guldstriden, säger Henrik Rydström till Sportbladet.

Under sin spelarkarriär hade Rydström lite av en hatkärlek till just AIK, en klubb han var på gång till vid ett tillfälle.

– Sen har jag, den är egentligen oviktig, en speciell relation till AIK. Jag var på väg dit 2008 och är det några fans som har häcklat mig, ihop med fans från Djurgården, Göteborg och Malmö (skrattar), så är det ju AIK:s. Det har varit en liten hatkärlek. Men efter matcherna är det AIK:s supportrar som har förstått mig bäst.

Målsättningen är tydlig. AIK ska inte få något gratis på söndag.

– Vårt mål är att guldfågeln ska bli silverfågeln, det är väl vår ambition. Men jag tror de har fullt upp med sina egna demoner, och jag är helt övertygad om att de har sätt att hantera den pressade situationen. Jag tycker att de har visat hela året hur bra de är, men vi ska göra vad vi kan för att få en match som verkligen utmanar dem, säger Rydström till Sportbladet.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt