Blanche vann slaget mellan mittsexorna i lätt seger för Hammarby

DN Sport

för 8 månader sedan

Framtiden hittar man i Hammarbys 18-årige Adam Blanche som för två månader sedan vann EM-guld i Kroatien med svenska U18-landslaget.

Karlskronas 35-åring Nicklas Grundsten har funderat på att lägga av, det handlar om en spelare med sju säsonger i tyska och spanska ligan, men visar att han fortfarande har mycket att ge.

Blanche tågade in i Eriksdalshallen som ledare av skytteligan för mittsexor, på sex matcher hade han hittat rätt 21 gånger. 

Grundsten, som hälsades välkommen med en stor applåd då han spelade för Hammarby och blev mästare 2006, 2007 och 2008, låg tvåa på 20 mål. 

När domarna blåste av hade Blanche vunnit matchen i matchen med fem mål mot fyra.

– Det blev tufft och väldigt fysiskt, säger Adam Blanche när han kommenterar den hårda kampen på linjen med Nicklas Grundsten.

Blanche var den som inledde målskyttet med att sätta 6–3, Hammarby inledde för övrigt strålande och hade 4–0 efter sex minuter.

I mitten av första halvlek låg Blanche och Grundsten huller om buller på golvet och undrade vem som skulle få frikastet, i anfallet dessförinnan hade Grundsten greppat Blanches grönrandiga tröja så att den stod ut som en strut.

– Det var mycket ge och ta, säger Grundsten med ett leende. Men det är så det ska vara i handboll.

Grundsten missade inte när han fick fritt fram i mitten och kunde ge Karlskrona ledningen med både 10–9 och 12–11. Blanche hann också med att göra sitt andra mål när Hammarby vände till ledning med 13–12, men Grundsten svarade direkt och kvitterade till 13–13.

Det blev en sevärd match i matchen mellan två tuffingar, båda spelade i anfall och försvar så de fick ge och ta åt båda håll.

– Det blev lite brottning, medger Blanche.

Blanche fick sista ordet i första halvlek med sitt mål till 17–14.

I andra halvlek inledde Hammarbys lagkapten Patrik Fahlgren med tre raka mål till 20–15 och sedan fortsatte Fahlgren att ösa in mål och stannade på elva, kvällens toppnotering.

Blanche hann med två mål till och Grundsten ett innan domarna blåste av med ställningen 34–24 på ljustavlan.

– Blanche var duktig, kul att se att Hammarby får in unga talanger, han har en ljus framtid på linjen, säger Grundsten.

Kvällen till ära fick Blanche pryda omslaget på matchprogrammet och i ”Spelarprofilen” varnade Blanche för en spelare i Karlskrona – det var Nicklas Grundsten.

Det gjorde han rätt i.

Fakta.Hammarby–Karlskorna

Betyg 3

Hammarbys inledning var magnifik men Karlskrona bet ifrån. Det var först när Hammarby täppte till bakåt i början av andra halvlek som rycket kom.

Matchens lirare

Det fanns flera aspiranter men Hammarbys lagkapten Patrik Fahlgren, inte minst för säkra straffar och lurigt skytt, var nog vassast den här kvällen.

Frågetecken

Det kom bara 724 åskådare, inte särskilt mycket till stämning heller även om klicken som står på sittplats gjorde sitt för att höja temperaturen.

Läs hela artiklen på DN Sport