Pehrsson: "Hade sett bra ut även om jag varit kvar"

Fotbollskanalen

för 8 månader sedan

Magnus Pehrsson tog inför förra säsongen över Malmö FF och ledde laget till SM-guld, samtidigt som klubben åkte ut i tredje kvalrundan mot Vardar i Champions League. Efter knappa resultat i år, så fick han i mitten av maj sparken och ersattes senare av Uwe Rösler, som vände på trenden och tog laget till Europa League-gruppspel. 

Nu uttalar sig Pehrsson om MFF:s vändning sedan han fick sparken. 

- Vi hade en sämre period där på slutet, det är inget att hymla om. Byter man tränare får man ofta en effekt. Den stora grejen tror jag var uppehållet då man kunde få tillbaka skadefyllda spelare i form igen. Vi var ju inne i ett helt hysteriskt schema en period under våren där vi knappt hann träna mellan matcherna. Självklart tror jag på mig själv och att det hade sett bra ut även om jag fått vara kvar, säger han till fotbolldirekt.se. 

Tidigare i sommar ryktades Pehrsson vara aktuell för att ta över kroatiska Hajduk Split, men i slutändan blev det inget avtal. Tränaren berättar att han söker efter en ny klubb, men att han för tillfället inte känner någon stress över att vara utan uppdrag. 

– Det rör på sig, men hittills har jag inte hittat alla parametrar som jag hoppats på. Jag är dock inte orolig. Jag vill hitta det rätta uppdraget, det är det viktiga, säger han till sajten. 

Pehrsson basade före uppdraget i Malmö över Estlands landslag, men har även meriter från uppdrag i andra allsvenska klubbar så som Djurgården och Gais. 

Läs hela artiklen på Fotbollskanalen