Scouten om Jonathan Davidsson: "Skulle kunna spela i NHL redan i år"

Hockey Sverige

för 7 månader sedan

LÄS ÄVEN: Jonathan Davidsson skriver NHL-kontrakt: ”Extremt ljus framtid”

Jonathan Davidsson draftades varken första eller andra gången han var tillgänglig. I stället dröjde det till 2017 innan Columbus Blue Jackets plockade upp djurgårdaren i sjätte rundan. Att döma av den nu 21-årige högerforwardens utvecklingskurva kan klubben ha gjort ett fynd.

I senaste avsnittet av SHL-podden från Betsson pratar Columbus svenske chefsscout Josef Boumedienne om Davidsson och hans starka träningsläger med NHL-klubben. Stockholmaren var en av de sista spelarna som gallrades bort, vilket Djurgården kan vara glada för. Nu får de nyttja hans tjänster i ytterligare en säsong.
– ”Jonte” var på training campen nu och gjorde faktiskt väldigt bra ifrån sig. Han skulle kunna spela i NHL redan i år, det tror jag, säger Boumedienne i podden.
– Sen handlar det alltid om kontraktssituationer och hur många spelare man har under kontrakt. Vissa spelare har no trades-klausuler och kan inte bli flyttade. Sen är frågan hur mycket ”Jonte” hade fått spela om han hade varit kvar (i Columbus). Är det bättre att få en jättestor roll i Djurgården? Förmodligen.

Kanske kan Jonathan Davidsson vara en NHL-spelare redan nästa höst. Josef Boumedienne ser potentialen för det.
– Det han kan utveckla mer till nästa år när han förhoppningsvis spelar hos oss är att bli lite starkare, framför allt i överkroppen. Han är extremt explosiv och stark i benen och bra skridskoåkare men kan han bygga på sig några kilon muskler från naveln och uppåt så kommer han ha en ännu bättre training camp nästa höst.

Jonathan Davidsson har två assist på sina två första SHL-matcher med Djurgården. Han svarade för tio mål och 31 poäng på 52 SHL-matcher i fjol.

LÄS ÄVEN: DRÖMBESKEDET – Succéspelaren återvänder till Djurgården

Läs hela artiklen på Hockey Sverige