Källström: ”AIK:s guld att förlora efter Djurgården spöade Bajen”

Fotbolldirekt

för 9 månader sedan

Kim Källström valde att lägga skorna på hyllan efter förra säsongen. Kontraktet med Djurgården bröts och Källström har ägnat sig åt sitt jobb som tv-expert för Discoverys kanaler.

Alldeles nyligen uttalade sig Källström om guldstriden, då för Sportbladet. Han sade då att han trodde IFK Norrköping skulle vinna guldet.

I en ny intervju, denna gången med TT, så utvecklar han sina tankar om guldstriden. AIK är obesegrat sedan augusti i fjol och tunga favoriter att ta hem titeln. Källström lyfter fram AIK:s defensiv:

– De känns väldigt stabila. Med det spelsystemet de använder är de väldigt svårmanövrerade. De är ju otroligt starka defensivt, det gör ju att det krävs så mycket mindre längst fram, säger han till TT.

– Nu är det på nåt sätt AIK:s guld att förlora. De fick ju det lilla rycket när Djurgården gjorde ett fint derby och spöade Bajen så de är väl utan tvekan favoriter, AIK.

Källström gillar annars Hammarbys sätt att spela:

– Men Hammarby är ju inte dåliga, och Norrköping är med där. Bajen är ju roligt att se på, det är mycket fart och fläkt och många tekniska spelare. Sen har de kanske inte riktigt samma stabilitet som AIK.

Kim Källström lyfter också fram Malmö FF:s utveckling efter en tuff vårsäsong, och menar på att MFF:s lyft är ett ”tecken på att det är enklubb som leds på ett bra sätt”.

Vad gäller Djurgården så är han glad över derbysegern mot Hammarby:

– Det har varit väldigt mycket upp och så lite ner. Och de är kanske än mindre stabila än AIK och Bajen. Men när man minst anade det gick de och vann ett derby. Det var ju otroligt kul för alla djurgårdare och för hela laget, för det var verkligen på väg neråt där, säger Källström.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt