Josefson: "Sjukaste spänsten jag sett"

DIF Hockey

för 1 år sedan

Sedan Jacob Josefson blev klar för en återkomst i DIF har han hunnit med både fys på Hovet och ett Bosönläger. Känslan är bra och upplägget är ungefär densamma som senast han var i Djurgården, förutom lite mer miljöombyten.

– Det är samma, men nu har vi läger på Bosön i stället för på Hovet. Upplägget känner jag igen. Det är som vanligt vi den här tiden på året, fysträning som gäller. Det gäller att komma i form till säsongsstarten.

På Bosön har han fått bekanta sig med sitt nygamla lag. En hel del spelare har imponerat på Josefson.

– Det känns som att grabbarna kommer vara förberedda till säsongen. Tom Nilsson har sett väldigt stark ut. "Ante" (Andreas Engqvist) också. Sen som många andra nämner, Bergfors och "Hank" (Henrik Eriksson). De är två fysfenomen, bara att ta rygg.

Och tillägger:
– Tom (Nilsson) har den sjukaste spänsten jag någonsin sett.

Förutom fysträning har Josefson varit på Stora Mossen och kört is. Där har han slipat på tekniska detaljer och jobbat in hockeykänslan.
– Jag börjar tycka att det är skönt att köra på somrarna. Det är ändå hockey vi håller på med och kan man utveckla något på sommaren så är det en fördel när säsongen börjar. Sen kommer man in i det snabbare än att man är borta i fyra månader från is.

Vad slipar du på?
– Tekniken och små individuella saker som man inte alltid får in i lagträning. Skridskoteknik och vissa skottmoment. Det är en färskvara så man får aldrig sluta träna på det.

Läs hela artiklen på DIF Hockey